Αρχική κοινωνία Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου Πραξίλλα

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου Πραξίλλα

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου Πραξίλλα (Praxilla Group που συγκροτείται από τις εταιρείες Πράξιλλα Α.Ε., Λύσιππος Α.Ε., ΚΜΑ Α.Ε.), αφού εξαντλήσαμε κάθε όριο στήριξης και εμπιστοσύνης προς την εταιρεία, ακούγοντας τις εκκλήσεις της διοίκησης, δουλεύοντας από τον Ιανουάριο του 2010 χωρίς τακτική πληρωμή και από τον Μάρτιο του 2010 χωρίς καθόλου πληρωμή, κινητοποιούμαστε νομικά για να ζητήσουμε και να λάβουμε τα δεδουλευμένα

Ο όμιλος δραστηριοποιείται κυρίως με συμβάσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών αλλά και του δημοσίου. Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκαν καθυστερήσεις μισθών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε πάγωμα. Υψηλά στελέχη της εταιρείας άρχισαν να παραιτούνται από το Φεβρουάριο, δημιουργώντας ένα κλίμα αποδιοργάνωσης.
Μαζί με αυτούς, συνάδελφοι εξαναγκάστηκαν σε εικονικές απολύσεις για μία θέση στο ταμείο ανεργίας, άλλοι παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους, ενώ οι περισσότεροι στις αρχές Ιουνίου ασκήσαν το δικαίωμα της επίσχεσης και σταμάτησαν να εργάζονται. Μετά από υποσχέσεις επαναδιοργάνωσης και αποπληρωμής μέχρι το Σεπτέμβριο κάποιοι συνέχισαν να εργάζονται, δείχνοντας ολοφάνερα την καλή πίστη και στήριξή τους.
Επειδή όμως απ’ ότι φαίνεται η εταιρεία κινείται παρασκηνιακά, δημιουργώντας άλλες εταιρείες και επειδή οι υποσχέσεις παρέμειναν υποσχέσεις, προχωρήσαμε άμεσα σε οχλήσεις προς δήμους και υπηρεσίες από τους οποίους η εταιρεία έχει λαμβάνειν, ενώ παράλληλα μαζί με τα ασφαλιστικά μέτρα, καταθέσαμε και προσωρινή διαταγή για απαγόρευση μεταβολής της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας η οποία επίδικάστηκε την Δευτερα υπέρ των εργαζομένων. Παρά τις προσκλήσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας, την Τριμερή Επιτροπή του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας, η στάση και η πρόθεση της εταιρείας είναι αρνητική στην καταβολή των δεδουλευμένων μας. Δίχως άλλο, βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, με τη συμβολή κυρίως της εταιρείας και κατόπιν της οικονομικής κρίσης, παγιδευμένοι και καταχρεωμένοι σε μία απίστευτη και ανεξέλεγκτη οικονομική κατάσταση, αδυνατώντας να πληρώσουμε τις μηνιαίες μας υποχρεώσεις (ενοίκια, δάνεια, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, σχολεία, φαγητό κ.λπ.).
Οι εργαζόμενοι του Ομίλου Πραξίλλα

 

Σχόλια

Exit mobile version