Αρχική κοινωνία εργασία Απεργία-φραγμός στις απολύσεις στη DHL

Απεργία-φραγμός στις απολύσεις στη DHL

Την περασμένη Δευτέρα η διοίκηση της DHL πήρε ένα πολύ σκληρό μάθημα από τους εργαζόμενους. Η 24ωρη απεργία τους με την αγωνιστική περιφρούρησή της, ακύρωσε κάθε απεργοσπαστική προσπάθεια που έστησε η εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι στην DHL και την ΕΑΤ (θυγατρική της που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο) έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να μη δεχτούν μείωση των θέσεων εργασίας, όπως προωθεί η τοπική διοίκηση της εταιρίας. Και η εταιρία το πλήρωσε αρκετά ακριβά, αφού δεν μπόρεσε να διεκπεραιώσει την αποστολή των εμπορευμάτων, παρά την κινητοποίηση τρίτων, τις προσπάθειες να μεταφέρει βάρδιες εργαζομένων πριν από  την απεργία, ώστε να… φορτοεκφορτώσει τις απειλές και τους εκβιασμούς σε εργαζόμενους.
Τo Σωματείο Εργαζομένων DHL EXPRESS και ο Σύλλογος Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών, που έφτασαν σε αυτή τη απεργία μετά από μια σειρά κινητοποιήσεων, έχουν ήδη προσφύγει στο υπουργείο Εργασίας και τον ΟΜΕΔ, από όπου απέσπασαν την αναγνώριση του εκβιαστικού χαρακτήρα της απόφασης της εργοδοσίας για μείωση προσωπικού και ζητούν την έναρξη διαλόγου, χωρίς προαπαιτούμενα.
Η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης δείχνει και το δρόμο αντιμετώπισης της εργοδοτικής επίθεσης, ειδικά σε ένα χώρο όπως το αεροδρόμιο όπου ανθούν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις. Τα δύο σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω τους, να συμμετέχουν και να ενισχύσουν τη δύναμή τους.

 

Σχόλια

Exit mobile version