Αρχική πολιτική αριστερά Απάντηση της ΑΡΑΣ για τα επεισόδια στην Πάτρα

Απάντηση της ΑΡΑΣ για τα επεισόδια στην Πάτρα

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ) απαντά σε όσα της καταλογίζει η Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ) και ένα μέρος των συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τα επεισόδια της Πάτρας (Τρίτη 14/9). Η ΑΡΑΣ αφήνει αιχμές κατά της ΑΡΑΝ ότι με την στάση της στοχεύει στη «διαλυτοποίηση» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ για τα επεισόδια σημειώνει ότι προηγήθηκαν «άθλιες πρακτικές και μεθοδεύσεις».

Πιο συγκεκριμένα, το Κεντρικό Συντονιστικό της ΑΡΑΣ υπογραμμίζει: «τα τελεσίγραφα προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (του τύπου αν δεν διαγραφεί η ΑΡΑΣ δεν προχωράει καμία διαδικασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δικαιολογούνται από μια απλή προσπάθεια απονομιμοποίησης του “αντιπάλου” ή σηματοδοτούν μια προσπάθεια διαλυτοποίησης του ίδιου του κοινού εγχειρήματος; Και σε ποια κατεύθυνση; Μήπως του καλύτερου πλασαρίσματος στην μετά ΣΥΡΙΖΑ (και για κάποιους μάλλον και μετά ΑΝΤΑΡΣΥΑ) εποχή;».
Σχετικά με τα επεισόδια, η ΑΡΑΣ υποστηρίζει ότι τη Δευτέρα 13/9 «40 μέλη της ΑΡΑΝ… πλαισιωμένα από στοιχεία άγνωστης προέλευσης» επιτέθηκαν απρόκλητα με γροθιές στα μέλη της και σε ανένταχτους με σκοπό «να τους αποτρέψουν να βγάλουν τραπεζάκι στη σχολή». Επομένως την Τρίτη 14/9, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «μέλη της ΑΡΑΣ αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές κυρίως από την Αθήνα και την Πάτρα συγκεντρώθηκαν στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών για να υποστηρίξουν την παρέμβαση των συντρόφων» με αποτέλεσμα να έρθουν «σε βίαιη αντιπαράθεση με περισσότερα από 60 μέλη της ΑΡΑΝ από όλη την Ελλάδα, που ήταν εξοπλισμένοι με σιδηρολοστούς, καδρόνια και πέτρες».

 

Σχόλια

Exit mobile version