Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Αν όχι εμείς, ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;

Αν όχι εμείς, ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;

Πρέπει να μπει τέλος στην εξαθλίωση και τον εκφασισμό της κοινωνίας που συστηματικά επιβάλλουν οι κυρίαρχοι

Καθημερινά διαδραματίζεται στις τηλεοράσεις μας ο συνηθισμένος, πλέον, θίασος της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία με «αίσθημα ευθύνης» προσπαθεί να πάρει τη δόση και να φέρει μέτρα που θα οδηγήσουν τη χώρα σε ανάπτυξη. Τρομοκράτησαν το λαό ότι, αν δεν πάρουμε τη δόση και δεν ψηφιστούν τα μέτρα, δεν θα μπορούν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις, ενώ όλοι πλέον γνωρίζουν ότι όλα τα χρήματα της δόσης πηγαίνουν στις τράπεζες. Σε συνδυασμό με τα επιχειρήματα της ανταγωνιστικότητας της χώρας, των επενδύσεων, της παραμονής στο ευρώ προσπαθούν έντρομοι να δικαιολογήσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές.
Προεκλογικά υποσχέθηκαν επαναδιαπραγμάτευση και ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα. Τελικά αποδείχθηκαν ψεύτες. Τα τελευταία μέτρα που ψηφίστηκαν φανερώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα μείνουν ανυποχώρητοι στον πόλεμο, που κήρυξαν στην ελληνική κοινωνία. Μια κοινωνία, που την οδήγησαν στην ανεργία, τη φτώχεια και τις αυτοκτονίες.
Αυτοί, που καλλιέργησαν τη λογική της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, πιστοί πάντα στα καπιταλιστικά πρότυπα, ζητούν καθημερινά από τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον άνεργο να πληρώσει μια κρίση, που δεν δημιούργησε. Αυτοί, που προβάλλοντας τον ατομικό δρόμο, θεμελίωσαν τη λογική του «μέσου» χτίζοντας πελατειακά δίκτυα έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τα ποσοστά τους, υπόσχονται ότι θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Όσοι εδώ και καιρό έκρυβαν λίστες για να προστατεύσουν τους επιχειρηματίες-φίλους τους και έστελναν στα δικαστήρια δημοσιογράφους, που έφεραν στο φως στοιχεία, που οφείλουν να γνωρίζουν οι πολίτες, δεν μπορούν να αυτοαποκαλούνται προστάτες της δημοκρατίας και της κοινωνίας.  
Είναι οι ίδιοι, που οδήγησαν μια νεοναζιστική-φασιστική οργάνωση να μπει στην Βουλή αλλά κυρίως να βρει έρεισμα στην ίδια την κοινωνία. Στοχοποιώντας τους μετανάστες ως τον εσωτερικό εχθρό που ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας έδωσαν χώρο στα τάγματα εφόδου να μαχαιρώνουν και να τραμπουκίζουν. Όμως, ας μη γελιόμαστε! Το επιχείρημα της Χρυσής Αυγής ότι «θα καθαρίσουμε την χώρα και θα διώξουμε τους προδότες» θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι τα κανάλια του Μπόμπολα και του Αλαφούζου κάνουν ό,τι μπορούν για να τους προωθήσουν. Αυτοί, οι οποίοι είπαν «όχι» στην φορολόγηση των εφοπλιστών των υπό ελληνική σημαία πλοίων, την ώρα που πρέπει να εισπραχθούν από αυτούς 80 εκατ. και ψήφισαν ευνοϊκή τροπολογία για τα χρέη των ΠΑΕ, δεν είναι αντισυστημικοί. Έχουν πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ του κεφαλαίου στηρίζοντας πολιτικές που ευνοούν αυτούς που πλούτιζαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος του λαού. Ο τσαμπουκάς τους και ο αντισυστημικός τους λόγος φτάνει μέχρι εκεί που τους επιτρέπουν τα αφεντικά τους.

Χρέος μας να αλλάξουμε την κατάσταση
Οφείλουμε, λοιπόν, να βάλουμε ένα τέλος στην εξαθλίωση και τον εκφασισμό της κοινωνίας που συστηματικά επιβάλλουν οι κυρίαρχοι. Ο λαός έδωσε την απάντησή του στις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος. Είναι χρέος μας να αλλάξουμε την κατάσταση και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, το σεβασμό προς το διαφορετικό. Να είμαστε εμείς αυτοί που θα θέσουμε θεμέλια για σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όσων πλήττονται καθημερινά, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικοπολιτικό επίπεδο. Θα πρέπει όμως να κατανοήσουμε ότι οι λογικές της ανάθεσης πρέπει να τελειώσουν. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι καθήκον μας να τους ανατρέψουμε! Ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση της Αριστεράς! Ήρθε η ώρα να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον!

Σοφία Ψαρρά
Γραμματέας Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας

 

Σχόλια

Exit mobile version