Αρχική κοινωνία Αντώνης Κασσιμάτης: Να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση

Αντώνης Κασσιμάτης: Να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση

Το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Δημοτικής Κίνησης για το Δήμο της Ζακύνθου είναι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο δημιουργήθηκε για να εκφράσει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου τους ενεργούς πολίτες του νησιού, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν αναπτύξει αξιόλογες κινηματικές δράσεις για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, τα οποία έχουν σχέση με το γεγονός ότι η δημοτική αρχή που υπήρχε παρουσίαζε ανεπάρκειες, διαχειριστική και πολιτική ανικανότητα στο να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις όπου η εποχή και τα προβλήματα της Ζακύνθου έθεταν.

Δυστυχώς, είναι γνωστό ότι η Ζάκυνθος έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνιο από μεγάλα σκάνδαλα και προβλήματα στο χώρο της αυτοδιοίκησης με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την απόπειρα εμπρησμού του δημαρχείου του Δήμου Ζακύνθου προκειμένου να συγκαλυφθούν οικονομικά σκάνδαλα. Αυτή βέβαια είναι μία όψη της πραγματικότητας. Υπάρχουν κι άλλες που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ενώ ουσιαστικά βρισκόμαστε στη 2η δεκαετία του 21ου αιώνα έχουμε βασικά προβλήματα που έχουν σχέση με τη διάθεση επαρκών ποσοτήτων νερού, με τη διαχείριση των σκουπιδιών, με τις υποδομές στον τομέα της υγείας. Έχουμε επίσης γίνει γνωστοί στο πανελλήνιο για τα τεράστια προβλήματα που εμφανίζει το νοσοκομείο μας, ειδικά μετά το κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας λόγω έλλειψης προσωπικού και καρδιολόγου. Για όλα αυτά τα προβλήματα, οι απερχόμενοι αυτοδιοικητικοί άρχοντες πολύ λίγα πράγματα έκαναν. Αντίθετα, οι ενεργοί πολίτες ανέπτυξαν κινηματικές δράσεις και πέτυχαν και νίκες.

Ο συνδυασμός μας θέλησε ακριβώς να εκφράσει όλες αυτές τις κινηματικές δράσεις στο επίπεδο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να διεκδικήσει την ψήφο των ζακυνθινών πολιτών.
Πολιτικά το ψηφοδέλτιό μας στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν ευρύτατες δυνάμεις και πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Έχουμε πετύχει στο ψηφοδέλτιο μία σύνθεση, η οποία είναι πολύ σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα. Είμαστε πραγματικά η άλλη πρόταση απέναντι τόσο στους κυβερνητικούς υποψήφιους όσο και στους υποψήφιους της ΝΔ.
Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απαντά στα προβλήματα που υπάρχουν ήδη στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στα καινούρια, τα οποία θα δημιουργήσει ο Καλλικράτης. Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την αυτοδιοικητική πραγματικότητα του νησιού είναι το γεγονός ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή τεράστια χρέη στους δήμους, στους συνδέσμους και γενικότερα στους οργανισμούς της αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα η εκκίνηση του καινούριου δήμου να γίνεται πραγματικά από μια ιδιαίτερα προβληματική θέση.
Πεποίθησή μας είναι ότι θα πρέπει αυτά τα χρέη, ένα μέρος των οποίων είναι χρέη σε τράπεζες, ιδιωτικές και παρακαταθηκών και δανείων, να αντιμετωπιστούν με μία νέα επαναρρύθμιση προς τις τράπεζες, για να μπορέσει να υπάρξει μία λειτουργικότητα στην εκκίνηση του νέου δήμου. Έχουμε θέσεις και προτάσεις για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης νερού και μια ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Είναι γνωστό ότι εδώ και μερικά χρόνια ο υπάρχον ΧΥΤΑ έχει υπερκορεστεί με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η Ζάκυνθος να έχει μια μεγάλη χωματερή, η οποία, θα πρέπει να τονιστεί, έχει χωροθετηθεί μέσα στα πλαίσια του εθνικού θαλάσσιου πάρκου, το οποίο έχει θεσπιστεί για την προστασία της χελώνας καρέτα-καρέτα.
Για τις λύσεις όλων αυτών των προβλημάτων πιστεύουμε ότι χρειάζεται πραγματικά ενεργοποίηση, κινητοποίηση του κόσμου κι αυτό το μήνυμα, που πρέπει να το στείλουμε, θέλει να δώσει το ψηφοδέλτιό μας. Επίσης, πιστεύουμε ότι το ψηφοδέλτιό μας, και καλούμε τους συμπολίτες μας να μας στηρίξουν γι’ αυτό, μπορεί να εκφράσει την οργή, την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια ευρύτατων στρωμάτων απέναντι στη γενικότερη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα σαν αποτέλεσμα των πολιτικών του Μνημονίου και της τρόικας.
Οι εκλογές θα πρέπει να αποκτήσουν και βαθύτατα πολιτικό περιεχόμενο και να εκφράσει ο κόσμος την αποδοκιμασία αυτών των πολιτικών. Γιατί αυτές οι πολιτικές σήμερα έχουν φέρει όλη την κοινωνία σε αδιέξοδο και ηαυτοδιοίκηση μέσω Καλλικράτη επίσης θα οδηγηθεί σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο. Είναι γνωστές οι δημοσιονομικές λογικές που ο Καλλικράτης θέλει να επιβάλει στην αυτοδιοίκηση περικόπτοντας πόρους, είναι γνωστό ότι ο στόχος είναι, μέσα από το Μνημόνιο, να εξοικονομηθούν χρήματα. Άρα λοιπόν ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει και γι’ αυτό. Πιστεύουμε ότι το ψηφοδέλτιό μας μπορεί να εκφράσει όλη αυτή τη δυναμική, μπορεί να βάλει πραγματικά τη σφραγίδα στις εξελίξεις και να σηματοδοτήσει ότι οι ενεργοί πολίτες και τα κινήματα είναι αυτά τα οποία μπορούν και πρέπει να επιβάλλουν λύσεις και μέσα από την αυτοδιοίκηση.

Ο Αντώνης Κασσιμάτης είναι υποψήφιος δήμαρχος Ζακύνθου με το συνδυασμό  Ριζοσπαστική και Οικολογική Δημοτική Κίνηση.

Σχόλια

Exit mobile version