Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους

Θερμά, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να αγκαλιαστεί από τη χανιώτικη κοινωνία το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που οργανώνει το σαββατοκύριακο 26-27 Ιούνη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών.

Κεντρικό θέμα της διοργάνωσης, που έχει πια γίνει θεσμός για την πόλη των Χανίων, θα είναι η οικονομική κρίση: «Επειδή πλέον γίνεται πλατιά κατανοητό ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει μετανάστες, επιλέξαμε να μιλήσουμε γι’ αυτό που στοιχειώνει τα όνειρά μας για το μέλλον, που στενεύει τους ορίζοντές μας, που ματαιώνει τις ελπίδες μας. Η αγωνία, τα αδιέξοδα και οι φόβοι για τις μέρες που έρχονται, τις πολιτικές που σχεδιάζονται και τους τρόπους αντίδρασής μας, δεν μπορεί παρά να σημαδέψουν τις εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ», λένε οι διοργανωτές εξηγώντας την επιλογή τους αυτή.

Μ’ αυτήν τη θεματολογία θα ασχοληθούν δύο από τις συζητήσεις του φεστιβάλ, η πρώτη με θέμα «Οικονομική και πολιτική κρίση, τι συμβαίνει, τι κάνουμε, πώς αντιδρούμε» και η δεύτερη για το πιο ειδικό ζήτημα «Ο πολιτισμός και η τέχνη σε εποχή κρίσεων», ενώ θα υπάρξουν ακόμα συζητήσεις για τα «Ζητήματα των οικονομικών μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων» με ομιλητές μετανάστες, μαθητική συζήτηση με θέμα «Όχι φασισμός στα σχολεία», συζήτηση για την πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στο Στόλο της Ελευθερίας και τέλος συζήτηση με θέμα «Σε ποιον ανήκει η γη, ο ήλιος, το νερό και η ενέργεια. Ο μύθος της πράσινης ανάπτυξης – περίπτωση Αποπηγάδι».

Οι συζητήσεις θα πλαισιωθούν από μια μεγάλη γιορτή αντίστασης και αλληλεγγύης με ταινίες, θέατρο, εκθέσεις, παιδικά δρώμενα, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 60 περιπτέρων από συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην πόλη των Χανίων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο https://www.stekichania.gr/

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!