Αρχική πολιτική Ανοιχτό κάλεσμα στο χώρο της Aριστεράς, ενάντια στη λογοκρισία και τον σκοταδισμό

Ανοιχτό κάλεσμα στο χώρο της Aριστεράς, ενάντια στη λογοκρισία και τον σκοταδισμό

Είναι ο «Γέροντας Παστίτσιος», ο κατά κόσμον Φίλλιπος Λοΐζος.

Είναι μόλις 27 ετών και ζει στην γενέτειρά του, το Βόλο. Αυτοσυστήνεται ως ιχθυεργάτης – ιχθυολόγος και αγρότης, καθώς τα σαββατοκύριακά του τα περνά στο χωριό του, τον Αλμυρό, καλλιεργώντας τη γη.
Προφανώς μέχρι τις 24 του Σεπτέμβρη που συνελήφθη με την κατηγορία της βλασφημίας τον γνώριζαν μόνο όσοι σέρφαραν στο διαδίκυο. Σήμερα, ένα μήνα μετά, τον γνωρίζουν πολλοί περισσότεροι. Φρόντισε γι’ αυτό η Ασφάλεια με τη συνδρομή της Χρυσής Αυγής. Μπορεί το laptop να το κατάσχεσαν, μπορεί η ιστοσελίδα να μην υπάρχει, όμως τη σκέψη και τη σάτιρά του δεν μπορούν να την φιμώσουν.
Ο Δρόμος τον συνάντησε στην Αθήνα, σε εκδήλωση της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μέσω της εφημερίδας στέλνει ένα μήνυμα επαγρύπνησης και δραστηριοποίησης της Αριστεράς για το αυγό του φιδιού που ήδη έχει… σκάσει.
Όσο γι’ αυτούς που αναζητούν ενοχοποιητικά στοιχεία που θα τον εμπλέκουν σε παραθρησκευτικές οργανώσεις, τρομοκρατία και παιδεραστία -τους λέμε πως απλά γίνονται όλο και πιο γελοίοι.
Γράφει ο Παστίτσιος,
κατά κόσμον Φίλιππος Λοΐζος

 

Η περίπτωσή μου πάνω κάτω είναι γνωστή σε διεθνές πλέον επίπεδο, καθώς σόκαρε όλο το δυτικό κόσμο και κινητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους, προκειμένου να μου συμπαρασταθούν, βάζοντας έτσι τροχοπέδη στις αναχρονιστικές πράξεις τις δικαιοσύνης να φιμώσει την ελευθερία του λόγου σε ένα νέο άνθρωπο, που τόλμησε να πει τη γνώμη του μέσα από μια σατιρική διαδικτυακή σελίδα.
Ο κόσμος της Αριστεράς (κοινοβουλευτικής και μη) ήταν από τους πρώτους που ευαισθητοποιήθηκαν, γι’ αυτό και εγώ μέσα από αυτό το βήμα θέλω να κάνω ένα ευρύτερο κάλεσμα σε αυτό το χώρο στον οποίο πιστεύω ότι ανήκω αν και είμαι ανένταχτος.
Για όσους δε γνωρίζουν, είχα μια σελίδα στο facebook που κριτίκαρα και σατίριζα τα μισαλλόδοξα, σκοταδιστικά, εθνικιστικά και ρατσιστικά παραληρήματα ενός καλόγερου (αποφεύγοντας τις ύβρεις), τα οποία λόγω της καμπής που περνάει ο τόπος μας έχουν βρει απήχηση σε μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και η δικαιοσύνη θεώρησε σωστό να με μαζέψει και να με ρίξει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες, μετά από παρότρυνση του νεοναζιστικού κόμματος το οποίο έφερε το θέμα στη Βουλή!
Ήρθαν στο σπίτι μου στο Βόλο, αλλά εγώ βρισκόμουν στη Χαλκίδα όπου και εργαζόμουν. Ρώτησαν τους γονείς μου αν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και έψαξαν το σπίτι μου εξονυχιστικά για να βρουν περαιτέρω ενοχοποιητικά στοιχεία. Αν δηλαδή άνηκα σε κάποια θρησκευτική ή τρομοκρατική οργάνωση όπως μου είπαν και οι ίδιοι. Αυτό καταδεικνύει ότι σκοπός του συστήματος, που τόσο ενόχλησα, ήταν να με φιμώσει οριστικά και απόλυτα φορτώνοντάς μου περαιτέρω κατηγορίες, καθώς ένα πταίσμα και ένα πλημμέλημα (βλασφημία και εξύβριση των θείων) δεν αρκούν για κάτι τέτοιο. Αφού αναγκάστηκα να απολογηθώ καμιά εικοσαριά φορές σε αστυνομικούς και εισαγγελείς για ποιο λόγο τόλμησα να πω τη γνώμη μου κατά αυτόν τον τρόπο, φορτώθηκα την κατηγορία της εξύβρισης των θείων για την οποία θα δικαστώ τους επόμενους μήνες, αφού οριστεί τακτική δικάσιμος. Την ίδια στιγμή κλήρος, νεοναζί και παραθρησκευτικές οργανώσεις καταθέτουν μηνύσεις για να εκδιωχθεί νομικά η παράσταση corpus christi που προβάλλεται στο Χυτήριο.
Κατόπιν του σάλου και της διεθνούς κατακραυγής που ξέσπασε για την υπόθεσή μου φάνηκε να βγαίνει κάτι καλό από αυτή την ιστορία. Η εγχώρια και διεθνής κοινωνία σύσσωμη έδειξε γερά αντανακλαστικά, κινητοποιώντας κοινωνικούς φορείς για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο χώρος της αριστεράς καταδίκασε ομόφωνα το γεγονός, λέγοντας όχι στους αναχρονιστικούς νόμους που κρατάν από την εποχή του Μεταξά.
Καλώ την ομοφωνία αυτή της αριστεράς που προέκυψε εντελώς απρόβλεπτα και αυθόρμητα λόγω των συγκυριών, να συνασπιστεί σε ένα ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο και να αποδείξει ότι η άνοδος  των νεοναζί είναι μια ιστορική φάρσα και τίποτα περισσότερο.
Σε μια περίοδο που μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας βλέπει θετικά τον μηρυκασμό της μισανθρωπικής συνθηματολογίας των ακροδεξιών και που η ίδια η κυβέρνηση σπεύδει να εκπληρώσει τα χατίρια των αυταρχικών αυτών στοιχείων (βλέπε την περίπτωση των παιδικών σταθμών αλλά και τη δική μου) η ανάγκη για ένα ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Σχόλια

Exit mobile version