Αρχική γνώμες Ανοιχτή επιστολή προς την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτή επιστολή προς την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Σύντροφοι της Κ.Ε.

Έφτασε η ώρα επιτέλους να καταλάβουμε τι ζητούσε ο ελληνικός λαός τόσες δεκαετίες, τουλάχιστον μεταπολεμικά, από την Αριστερά. Ναι: την κυβερνητική εξουσία. Πράγμα που δεν πρόκειται να το καταλάβει το τωρινό ΚΚΕ ή συνειδητά παίζει αυτόν τον ρόλο. Μην σας τρομάζουν τα τεχνητά τερτίπια του χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος, με τους τάχα χρυσαυγίτες, με τα ξηρά ποτάμια, με τις ελιές φορτωμένες με δάκο, ή την τάχα Δημοκρατική Αριστερά, κεντροαριστερές προτάσεις κλπ. Τέλειωσαν τα ψεύτικα μοντέλα που δημιουργούσαν και πετύχαιναν τον εγκλωβισμό του διαμαρτυρόμενου λαού (μάρτυρας οι Ευρωεκλογές).

Η Αριστερά στην εξουσία. Είναι όλοι καλοδεχούμενοι στο πρόγραμμα που η κυβέρνηση της Αριστεράς κατεβάζει, όμως σαν ψηφοφόροι και όχι κουμανταδόροι. Εκείνο που χρειάζεται από εμάς, δηλαδή την Αριστερά, είναι ένα: να βγούμε δυναμικά προς τα έξω με το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα είναι ευκολονόητο στον απλό πολίτη.

Παραδείγματος χάρη:

1. Πώς θα δημιουργήσουμε την ανάπτυξη που εκ των πραγμάτων φέρνει την εργασία και ασφαλώς και την οικονομία.

2. Πώς θα εξασφαλίσουμε την υγεία στον απλό πολίτη.

3. Πώς θέλουμε την παιδεία.

4. Πώς θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση – ασφαλώς την κατάργηση του νόμου Καλλικράτη.

5. Πώς θα ενισχύσουμε την αγροτική οικονομία.

6. Πώς θα λειτουργήσει ανεξάρτητη επιτέλους η δικαιοσύνη.

Οικονομία. Από πού θα βρούμε τα χρήματα, ρωτάει ο απλός πολίτης.

1. Από αυτούς που δεν πλήρωσαν ποτέ μέχρι τώρα. Ο λαός τους γνωρίζει ποιοι είναι (είναι η πλουτοκρατία). Αυτό βέβαια, δεν λέει ότι δεν θα χρηματοδοτήσουμε τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα την Ελλάδα για την αύξηση των θέσεων εργασίας και της παραγωγικότητας.

2. Αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, γιατί δεν είναι δυνατόν τα 600 δισ. ευρώ και πάνω, να είναι όλα καθαρά κέρδη μερικών. Ακόμη και να είναι, γιατί να βρίσκονται σε ξένες τράπεζες και όχι στο εσωτερικό της χώρας μας; Έτσι εξασφαλίζεται και ενισχύεται το τραπεζικό σύστημα και όχι με δανεικά.

3. Το κατοχικό δάνειο που όλοι μας γνωρίζουμε ότι ξεπερνάει τα 100 δισ. ευρώ. Και μια σειρά από άλλα διαδικαστικά ζητήματα που ο λαός θέλει να τα ακούει από τα στελέχη της Κ.Ε. Έτσι θα ενθαρρύνουμε τον απλό πολίτη. Και να σταματήσουμε πια να μιλάμε με διαπραγματευτική λογική για κουρέματα κλπ. Θα δούμε τι τους χρωστάμε, και από τον κρατικό κουρμπανά με τα χρήματα που εισπράττει το κράτος καθημερινά, αφού θα καλύπτουμε όλες τις υποχρεώσεις της χώρας μας και του λαού μας, από το περίσσευμα θα δίνουμε κάτι από αυτά που χρωστάμε σε 30, 40 χρόνια και πέρα. Καθαρές θέσεις. Εάν μας θέλουν έτσι, ας μας κρατήσουν στην Ε.Ε., εάν όχι, ας μας διώξουν. Ποιον όμως θα πρωτοδιώξουνε; Την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία; Μην γινόμαστε μόνοι μας γελοίοι. Ο λαός θέλει Ε.Ε. και όχι Γερμανοποιημένη Ευρώπη. Μόνοι τους ομολογούν ότι δίχως την Ελλάδα δεν υπάρχει Ευρωζώνη. Αυτή είναι η απλή λογική που ο λαός καταλαβαίνει. Αφού θα του εγγυηθούμε ότι θα τον απαλλάξουμε από αυτά που τον φόρτωσαν (χαράτσια κλπ.), θα επαναφέρουμε αυτά που του πήραν (13ο και 14ο μισθό), τότε να είστε σίγουροι πως ο λαός θα ανατρέψει αυτούς τους τωρινούς πολιτικούς δικτάτορες. Έτσι, θα βαδίσουμε με τη θέληση του λαού που είναι οι εκλογές, για να επιλέξει την Αριστερά στην κυβερνητική εξουσία, που θα είναι δική του.

Και μια σύσταση για δύο περιπτώσεις που ο λαός σχολιάζει.

1. Τι θα κάνει με τους αετονύχηδες που ίσως να περιμένουν πότε θα ανοίξει η πόρτα της κυβερνητικής εξουσίας στην Αριστερά, προκειμένου να μπουκάρουν μέσα και να λεηλατήσουν τον δημόσιο πλούτο; Διότι έτσι συνήθισαν μερικοί. Η απάντηση του λαού είναι: «Να στηθούν» τα λαϊκά δικαστήρια και να κριθούν από τον ίδιο τον λαό. Συνεπώς, όλοι επί των ευθυνών μας.

2. Τι είναι αυτό που ζητάνε και γκρινιάζουν μερικοί; Τύπου δεξιά ή αριστερά ρεύματα ή πλατφόρμες; Μήπως δεν θέλουν την εξουσία που ο λαός περιμένει; Εάν αυτοί αισθάνονται ανασφάλεια τους πληροφορούμε ότι ο λαός θα στηρίξει αυτήν την κυβέρνηση, γιατί θα είναι δική του. Εάν όμως επιμένουν σε τακτικές διάσπασης, ο λαός θα τους σημειώσει στα δικά του τεφτέρια. Όπως σημείωσε την λεγόμενη «Δημοκρατική Αριστερά», το ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΚΚΕ κλπ.

Συνεπώς το τονίζω και πάλι: Επί των ευθυνών μας όλοι.

 

Σημ. Για όλα τα παραπάνω υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη πολιτών από όλους τους κομματικούς χώρους.

 

Ο σύντροφός σας, Γιάννης Γούναρης Ποδοχώρι Καβάλας

12/6/2014

 

 

Σχόλια

Exit mobile version