Αρχική πολιτική Ανοικτές επιτροπές αγώνα

Ανοικτές επιτροπές αγώνα

Δεκάδες είναι οι επιτροπές αντίστασης στο κυβερνητικό πρόγραμμα και το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας που «ξεφυτρώνουν» παντού τις τελευταίες μέρες.

Φτιαγμένες από το πιο μαχητικό και ανήσυχο τμήμα των αντιστεκόμενων, επιδιώκουν την κλιμάκωση της δράσης μέσα από τον ανοιχτό χαρακτήρα και το ενωτικό πνεύμα, ενώ αναζητούν την προοπτική μέσα από το μεταξύ τους συντονισμό. Ήδη στην προσπάθεια μετέχει, πλέον, επίσημα και ο ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση της Γραμματείας του (βλ. σχετικό ρεπορτάζ σελ.11-12). Παράλληλα, κάθε Παρασκευή γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες σε διάφορα σημεία της πόλης, με τους μπλόγκερ να συντονίζονται και να συμβάλουν δυναμικά.

•  Σε συνθήκες που από «τα πάνω» δεν υπάρχει ελπίδα, καθώς ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ συγκλίνουν απόλυτα χωρίς εσωτερικές διαφοροποιήσεις, τότε το από «τα κάτω» γίνεται ρεαλιστικό και υποδεικνύει τη διέξοδο.

•  Οι προσπάθειες πολλαπλασιάζονται, οι μορφές τους πληθαίνουν. Η απαίτηση να παρθούν τα μέτρα πίσω ενώνει τους πάντες και τα πάντα. Τίποτα δεν είναι τετελεσμένο, όλα μπορούν να αλλάξουν!

Σχόλια

Exit mobile version