Αρχική πολιτική editorial Editorial: Ανεβαίνουν οι τόνοι…

Editorial: Ανεβαίνουν οι τόνοι…

Μπροστά στο ογκούμενο ρεύμα λαϊκής αγανάκτησης και δυσφορίας και στην αποφασιστικότητα του κόσμου να απαντήσει στο ξεπούλημα και την ισοπέδωση της χώρας και της λεηλασίας των εργαζόμενων, μπροστά στις κυοφορούμενες εξελίξεις και αντιθέσεις που βουλιάζουν τον πολιτικό κόσμο και την κυβέρνηση-μαριονέτα των Μέρκελ-Σαρκοζί-ΔΝΤ τραπεζιτών, μπροστά στην αποφασιστική προτροπή των Μίκη Θεοδωράκη-Μανώλη Γλέζου και Γιώργου Κασιμάτη «να πάρει ο λαός στα χέρια του τις τύχες της Ελλάδας», το κάλεσμά τους να κατέβει όλος ο κόσμος στο Σύνταγμα την Κυριακή, η πολιτική Αριστερά υποχρεώνεται να ανεβάσει τους τόνους και να πάρει ορισμένες πρωτοβουλίες.

Σε αυτό το πλαίσιο ήρθαν οι πρόσφατες πρωτοβουλίες και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε ρεπορτάζ στη σελ. 13).
Τις επόμενες μέρες θα διαφανεί αν έχει αλλάξει κάτι αποφασιστικά στη στάση της Αριστεράς ή αν βρισκόμαστε σε ορισμένες -επικοινωνιακού τύπου- δηλώσεις και κινήσεις. Πάντως, την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, Παρασκευή, το ΠΑΜΕ βρέθηκε στην Ομόνοια και πορεύτηκε προς το υπουργείο Εργασίας όπου κρέμασε ένα «αγωνιστικό και ταξικό» πανό, ενώ ο κύριος όγκος των απεργών βρισκόταν εκεί που έπρεπε, στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή.
Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η ιδέα και η ανάγκη ενός παλλαϊκού πανεθνικού μετώπου σωτηρίας και διεξόδου της χώρας ριζώνει, δυναμώνει και αναγκάζει τον πολιτικό κόσμο να πάρει υπ’ όψιν του αυτή τη λαϊκή απαίτηση.
Σε αυτές τις στιγμές, το να καταγγελθούν τα απανωτά πραξικοπήματα, να ζητηθεί, να απαιτηθεί να μιλήσει ο ίδιος ο λαός για τη δανειακή σύμβαση, να γκρεμιστεί το άθλιο μνηνομονικό-τροϊκανικό οικοδόμημα, να καθαριστεί η βρομιά που έχει συσσωρεύσει το άθλιο και σάπιο πολιτικό σύστημα, να γίνουν γενναία βήματα προώθησης της Δημοκρατίας και ανεξαρτησίας είναι πράγματα περισσότερο από απαραίτητα, αναγκαία, επίκαιρα, ώριμα, ρεαλιστικά. Από αυτόν τον, κατά βάση, πολιτικό αγώνα κρίνεται η διέξοδος και η σωτηρία της χώρας.
Ο γενικός ξεσηκωμός για να φύγει η τρόικα, τα μνημόνια, το σάπιο πολιτικό σύστημα, για να έρθει η μεταπολίτευση του λαού με δημοκρατία και ανεξαρτησία είναι στην ημερήσια διάταξη.
Όλα τα σημάδια δείχνουν πως ανοίγει ένας νέος γύρος. Ο μαζικός αγώνας και η συμμετοχή του λαού είναι η βασικότερη προϋπόθεση. Σε όλη τη χώρα πρωτοβουλίες, κινήσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις δημόσιων χώρων, διαδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «Φύγετε», «Το λόγο έχει ο λαός», «Έξω η τρόικα, κάτω το Μνημόνιο, στο σκαμνί οι υπεύθυνοι», «Κάτω η κυβέρνηση μαριονετών-τραπεζιτών» «Δημοκρατία-ανεξαρτησία-παραγωγική συγκρότηση-ανακούφιση του λαού», να γίνουν ποτάμι βουερό που θα πνίξει τη δράκα των αντιδραστικών, των προστατών τους, των μηχανισμών τους.
Ο γίγαντας λαός μπορεί! Η Αριστερά πρέπει να φανεί αντάξια των καλύτερων παραδόσεων του λαού. Με σεμνότητα και με πνεύμα προσφοράς να ακούσει τη φωνή του λαού και να φανεί χρήσιμη, να τον υπηρετήσει!

 

Σχόλια

Exit mobile version