Αρχική πολιτική Ανατριχιαστικό διάγγελμα από Χρυσοχοΐδη και Λοβέρδο

Ανατριχιαστικό διάγγελμα από Χρυσοχοΐδη και Λοβέρδο

Πού θα επενδύσουν το ολοκληρωτικό παραλήρημα; Του Δημήτρη Υφαντή

Οι «συναρμόδιοι» υπουργοί αμείλικτοι και άνετοι, χωρίς καν τις «υπηρεσιακές» γραβάτες τους ξεστόμισαν ένα λόγο που έσταζε από παντού νεοναζισμό. Το πρόθεμα «νέο» είναι μάλλον πλεονασμός ευφημισμού. Πρόκειται περί ατόφιου ναζισμού. Αποδεικνύεται, τώρα, πως ξετυλίγεται μία προσχεδιασμένη, βήμα το βήμα, απόπειρα μετατόπισης του άξονα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Επιδιώκουν τον εγκλωβισμό της κοινής γνώμης στην ολέθρια παγίδα του στιγματισμού των μεταναστών. Είναι ένα πείραμα ολοκληρωτικού αφιονισμού της κοινωνίας. Ξέρουν πολύ καλά οι κυβερνητικοί υπάλληλοι της τρόικας και την αθλιότητα και την επικινδυνότητα των μέσων, που μετέρχονται. Κι ο συντονισμός ακαριαίος: τα σαΐνια του «ανεξάρτητου» ρεπορτάζ ανακάλυψαν τις εστίες «μόλυνσης» και παρανομίας στο κέντρο της πόλης, ενώ οι «θεωρητικοί» σε πληκτρολόγια και μικρόφωνα πανηγύρισαν το τέλος της «ανοχής» και απαίτησαν επιτέλους… δράση.
Ήταν και είναι βεβαίως για όλους αυτούς απαγορευτικό το προφανές, δηλαδή να ξεγυμνωθεί και να στηλιτευθεί το ακραίο ρατσιστικό παραλήρημα των δύο υπουργών. Πώς αποκαλείται η ταύτιση μιας πληθυσμιακής ομάδας συλλήβδην, με ασθένειες, πολύ περισσότερο εντέχνως με ασθένειες μεταδοτικές, που άρα θα «μολύνουν» την «υγιή» κοινωνία αυτομάτως, αν δεν παρθούν τα επιβαλλόμενα μέτρα; Τι συνιστά ταυτόχρονα η συλλογική ενοχοποίηση για εγκληματική συμπεριφορά της ίδιας πληθυσμιακής ομάδας; Αυθαίρετα, τσουβαλιάζονται οι «λαθρομετανάστες» αδιακρίτως, ώστε να συνθέτουν τον άμεσα ορατό στόχο προς διαπόμπευση . Δεν γνωρίζει κανείς, από όσους ανέλαβαν το επικοινωνιακό κομμάτι της επιχείρησης, την ανατριχιαστική αλφαβήτα του ναζισμού, που θεμελιώνεται ακριβώς εδώ: στιγματισμός, πογκρόμ, στρατόπεδα συγκέντρωσης και υγειονομικές καραντίνες. Είναι το αλφαβητάρι της φρίκης του κοινωνικού αυτοματισμού, του διχασμού και της βίας.
Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί όχι μόνο δεν στοιχειοθετούνται στα κοινωνικά δεδομένα, αλλά δε στέκουν καν στην κοινή λογική. Την πρωτεύουσα τη ρήμαξε η ανελέητη πολιτική των μνημονίων. Η όποια αύξηση της εγκληματικότητας εκεί έχει τη ρίζα της. Τα αστυνομικά τάγματα του Χρυσοχοΐδη είναι ικανά μόνο για να τρομοκρατούν τον κόσμο στις διαδηλώσεις με την εγκληματική τους δράση. Είναι θεατρινισμοί οι μαζικές προσαγωγές, όπου τα όργανα της τάξης συνοδεύουν τους μετανάστες με λευκά γάντια μη τυχόν και μολυνθούν, για να καταλήξουν σε ελάχιστες συλλήψεις -τέτοια πάταξη της ανομίας… Αλλά ο συγκεκριμένος υπουργός κουβαλάει βαρύ ιστορικό, από την πρώτη του θητεία, όταν επί εβδομάδες μετέτρεψε σε κατεχόμενη ζώνη ολόκληρη την περιοχή των Εξαρχείων. Τώρα, βέβαια, όχι μόνο δεν ψελλίζει κουβέντα για τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, αλλά και δέχεται αδιαμαρτύρητα τις απαιτήσεις των Γερμανών να αναλάβουν οι ίδιοι την επιτήρηση των ελληνικών συνόρων!
Ευτυχώς, όμως, απολαμβάνει πλέον την αμέριστη… επιστημονική στήριξη του συναδέλφου του υπουργού Υγείας στις κορώνες για την «υγειονομική βόμβα». Δηλαδή; Οι ίδιες οι επίσημες υπηρεσίες της χώρας και της Ε.Ε.  πιστοποιούν, πως η όποια αύξηση λοιμωδών νοσημάτων καταγράφεται με αιχμή το AIDS και τη φυματίωση, συσχετίζεται ευθέως με τη ραγδαία  κοινωνική εξαθλίωση. Τα πιο έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά και οργανώσεις όπως οι Γιατροί του κόσμου και οι Γιατροί χωρίς σύνορα βάζουν τον τίτλο Aνθρωπιστική κρίση στις αναφορές τους για την Ελλάδα. Από όπου πέρασε ο οδοστρωτήρας του ΔΝΤ, με επίκεντρο τα καρδιαγγειακά επεισόδια τις ψυχικές διαταραχές και τις αυτοκτονίες, λόγω της αφόρητης ανασφάλειας και του άγχους, σημειώθηκε δραματική μείωση του προσδόκιμου ζωής.
Σε τι στοχεύει ο κ. Λοβέρδος. Για ποιες μεταδοτικές ασθένειες μιλάει; Η απάντηση είναι μία: Επιδιώκει να νιώσει όλη η κοινωνία απειλούμενη από τους «μολυσμένους» μετανάστες. Ο υπουργός Υγείας μας έχει ήδη «σώσει» αρκετά, ξεθεμελιώνοντας το ΕΣΥ, χρεοκοπώντας τα ταμεία, ανατινάζοντας τη φαρμακευτική κάλυψη και τώρα καμώνεται πως έχει τις υποδομές να βάλει τους “επικίνδυνους” μετανάστες σε καραντίνα, αφού -με ποιες υπηρεσίες; – θα τους «μαρκάρει» με εκατοντάδες χιλιάδες υγειονομικούς ελέγχους. Επικίνδυνες γελοιότητες, τουλάχιστον.
Είναι απροκάλυπτος ο εκφασισμός. Αδίστακτο και βρόμικο το παραπαίον πολιτικό σύστημα, προκειμένου να εξυπηρετήσει το «καθήκον» της διάσωσής του ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, δηλητηριάζει το λαό. Αυτό, άλλωστε, δεν επιτάσσουν και οι σεβαστοί εταίροι και δανειστές; Και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να μετατρέψουν την έρημη χώρα σε ένα κολαστήριο μίσους και ρατσισμού.
Μια απορία μόνο απομένει. Γιατί οι υπουργοί δεν φόρεσαν γραβάτα την Κυριακή; Το… ξέχασαν και οι δύο ή συνεννοήθηκαν ακόμα και γι αυτό;

 

Σχόλια

Exit mobile version