Αρχική πολιτική Ανακοίνωση της ΚΟΕ Θεσσαλονίκης για τη διακοπή από το λαό της στρατιωτικής...

Ανακοίνωση της ΚΟΕ Θεσσαλονίκης για τη διακοπή από το λαό της στρατιωτικής παρέλασης

Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής του ΟΧΙ. Η φετινή 28η Οκτωβρίου καταγράφεται ως μέρα ενός μεγάλου ξεσηκωμού απ’ άκρη σε άκρη της χώρας.

Η φετινή 28η Οκτωβρίου είναι μέρα ενός νέου ΟΧΙ που σύσσωμος ο λαός βροντοφωνάζει ενάντια στη νέα κατοχή. Η κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας, το κουρέλιασμα της λαϊκής κυριαρχίας, η παράδοση στη γερμανική επιτροπεία και η καταδίκη του λαού στη φτώχεια, συνάντησε σήμερα την παλλαϊκή κατακραυγή.
Τα ΜΜΕ, η νεοκατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου, τα κόμματα της χρεοκοπίας, οι πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες αμαύρωσαν και αμαυρώνουν καθημερινά το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και το ηρωϊκό έπος του ’40. Ο λαός της Θεσσαλονίκης αποκατέστησε την τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας, λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην υποκρισία και στην καπηλεία. Όσοι πρωταγωνίστησαν, ψήφισαν, επικύρωσαν ή ανέχτηκαν την πορεία της Ελλάδας προς τη μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών, δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση.
Οι χιλιάδες κόσμου που πλημμύρισαν την παραλία της Θεσσαλονίκης στράφηκαν ενάντια στο πολιτικό σύστημα, την κυβέρνηση, τους ένοχους και συνένοχους θεσμούς. Χειροκρότησαν θερμά τους νέους, τους ήρωες του 40, τους απογόνους των Μακεδονομάχων. Τίμησαν το ΟΧΙ, ενάντια σε όσους το ατίμασαν.
Το φοβισμένο βλέμμα των πολιτικών που δύο μέρες νωρίτερα καλωσόριζαν την νέα γερμανική κατοχή στη χώρα μας και σήμερα παρίσταναν τους πατριώτες, είναι εικόνα από το μέλλον. Δεν θα αργήσει η ώρα που έντρομοι θα αναζητούν την απόδραση από την οργή ενός λαού που του στερούν το παρόν και το μέλλον.
Είναι πια φανερό και από την πάνδημη απαίτηση του λαού της Θεσσαλονίκης και από τις πρωτοφανείς διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ότι χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική αλλαγή. Ότι χρειαζόμαστε ένα μεγάλο ξεσηκωμό που θα φέρει στο προσκήνιο νέες δυνάμεις που θα διαχειριστούν τη χώρα για το καλό του λαού της.
ΚΟΕ Θεσσαλονίκης
Σχόλια

Exit mobile version