Αρχική κοινωνία Αναδασωτέο κηρύχτηκε το πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Αναδασωτέο κηρύχτηκε το πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την Υπεράσπιση του Πάρκου.

Με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κήρυξε αναδασωτέα την έκταση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων συνεδρίασε στις 07/03 με θέμα την άσκηση ή μη αίτησης ακύρωσης στην παραπάνω απόφαση. Υπέρ της απόφασης της Περιφέρειας ψήφισαν 7 μέλη της Επιτροπής και 3 την καταψήφισαν. Οι τρεις που επέμειναν με την ψήφο τους στην τσιμεντοποίηση του πάρκου είναι: η κα Νανά Σπυροπούλου (αναπληρώτρια του Δημάρχου και μέλος της ΔΗΜΑΡ), η κα Ευαγγελία Κοντοσταθάκου και ο κος Νικόλαος Βαφειάδης!
Η απόφαση αυτή είναι μια πρόσθετη θετική εξέλιξη στον αγώνα των κατοίκων για τη σωτηρία του πάρκου. Το πάρκο πλέον αποτελεί αναδασωτέα έκταση και προστατεύεται από τη σχετική νομοθεσία.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια από τις 26/01/2009 που ο Κακλαμάνης, ως Δήμαρχος της Αθήνας κατέστρεψε το πάρκο με στόχο την κατασκευή υπόγειου παρκινγκ με ζαρντινιέρες, καφετέρια και ATM.
Στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, απέτυχαν παταγωδώς τα σχέδια των εργολάβων και του Δήμου για συγχρηματοδότηση «επένδυσης» δημιουργίας πάρκινγκ με δημόσια επιχορήγηση! Αυτό το σχέδιο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ!
Αποτράπηκε επίσης, με τις επίμονες παρεμβάσεις και καταγγελίες των κατοίκων και η επιχείρηση μετατροπής του πάρκου σε ελεύθερο χώρο παραβατικότητας.
Σήμερα τα δέντρα που έχουν φυτευτεί στο πάρκο (150 δέντρα και θάμνοι, πολλά από αυτά πεύκα, που προστατεύονται από τη νομοθεσία), αναπτύσσονται και ήδη ο χώρος μετατρέπεται, σιγά-σιγά, σ’ ένα θαυμάσιο πάρκο υψηλού πρασίνου. Την δε παιδική χαρά, από τις ελάχιστες ανοιχτές στην 6η Δημοτική Κοινότητα, τη χαίρονται τα παιδιά της γειτονιάς.

 

Σχόλια

Exit mobile version