Αρχική πολιτισμός Ανάμεσα στο ικρίωμα και τη… λαιμητόμο

Ανάμεσα στο ικρίωμα και τη… λαιμητόμο

Κατέβηκαν οι σκαλωσιές ή αλλιώς τα ικριώματα που επί πολλά χρόνια κρατούσαν «φυλακισμένο» τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη. Η αποκαθήλωση -μέσα στο ζόφο των ημερών- θεωρήθηκε ευκαιρία για τον κ. Γερουλάνο να ξεναγήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε από κοινού κυβέρνηση και Πολιτεία να προβάλλουν επιτέλους το θετικό πρόσημο της ρημαγμένης χώρας.

Ανέβηκαν, λοιπόν, στο «Βράχο – σύμβολο» για τη… λιτή γιορτή, ωστόσο, κάτι αμετανόητοι συμβασιούχοι «σκίασαν» και πάλι την προγραμματισμένη τελετή τους! Έτσι πάνω – κάτω παρουσίασαν την είδηση της διαμαρτυρίας των απολυμένων, ή υπό απόλυση υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού τα πολύχρωμα «παπαγαλάκια» των μεγάλων ΜΜΕ που -με το αζημίωτο εννοείται- χειραγωγούν επιμελώς τη λεγόμενη κοινή γνώμη. Κανείς από τους επηρμένους εκφωνητές–πατριώτες, δεν αναρωτήθηκε αν ένα άλλο ικρίωμα –που μεταφράζεται ως σανίδωμα της λαιμητόμου κι όχι ως σκαλωσιά– επικρέμαται απειλητικά, καιρό τώρα, πάνω από τη δουλειά, τη ζωή και την αξιοπρέπεια των συμβασιούχων. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για όσους κατ’ επάγγελμα δυσφημούν κάθε κινητοποίηση, αφού πρώτα δηλώσουν ότι αναγνωρίζουν, δήθεν, το… δίκαιο των αιτημάτων της!

«Να βρείτε άλλο τρόπο να αντιδράσετε, όχι να κλείνετε μνημεία ταλαιπωρώντας άτυχους τουρίστες και αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας… Αυτή ήταν μέχρι πρότινος τουλάχιστον η επωδός καναλαρχών, κυβέρνησης και… Πολιτείας. Την Τρίτη, όμως, οι συμβασιούχοι τους άκουσαν: μπλόκαραν τα εκδοτήρια, άνοιξαν τις πύλες της… κολάσεως, με αποτέλεσμα εκατοντάδες τουρίστες να κατακλύσουν την Ακρόπολη περιχαρείς για την καλή τους τύχη. Όμως όχι! Κι αυτή τη φορά η πρόθεση και η πράξη των καταραμένων συμβασιούχων οικειοποιήθηκε από άλλον! Η κ. Μενδώνη, αρεστή (ή μήπως άριστη;) γραμματέας του Γερουλάνειου ΥΠΠΟΤ είχε το θράσος να δηλώσει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ήταν εκείνη που αποφάσισε λόγω των εγκαινίων να αφήσει ελεύθερη την είσοδο!

Κάτι έπρεπε να κάνει -θα πείτε- για το «αφεντικό» όταν διέβλεψε το καταρρακωμένο από τους «αγροίκους» ηθικό του. Δεν είναι λίγο πράγμα, να τσαλακώνεται ο υπουργός μπροστά σε κάμερες, κανάλια, και υφισταμένους του, να ακούει το σύνθημα – ύβρι γι’ απόφοιτο του Χάρβαρντ: «δώδεκα χιλιάδες δίνετε στα ΣΠΑ, και για τους εργαζόμενους δεν έχετε δουλειά», κι άλλα αυθόρμητα και ευρηματικά της κινηματικής ημέρας. Η λιτή τελετή τελείωσε άδοξα. Ο κ. Γερουλάνος μπήκε στο ασανσέρ, γι’ άλλα μέρη πιο «ευγενικά», χωρίς να ξεναγήσει τον Πρόεδρο της… Δανιμαρκίας.

Στ.Μ.

Σχόλια

Exit mobile version