Αρχική πολιτική αριστερά Αλ. Τσίπρας: Καληνύχτα σας κ. Σαμαρά…

Αλ. Τσίπρας: Καληνύχτα σας κ. Σαμαρά…

Πολλές χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τη Δευτέρα το βράδυ την Πλατεία Συντάγματος, στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ομιλητή τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης «Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εκτροπής – Να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία». Ήταν μια διοργάνωση που είχε αναγγελθεί αρκετές μέρες πριν και συνέπεσε με τα γεγονότα στην ΕΡΤ.
Σφοδρή ήταν η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην τρικομματική κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ: «Βρίσκω την ευκαιρία να απευθυνθώ από αυτό το βήμα στον πρωθυπουργό. Και να τον ενημερώσω γι’ αυτό που δεν εννοεί να καταλάβει: κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας! Μόνο, αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το μαύρο στην οθόνη, η φίμωση του δημόσιου σήματος γεννά ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Το δημόσιο σήμα σε μια κυρίαρχη χώρα παύει να εκπέμπει μονάχα όταν έρχονται ξένα στρατεύματα κατοχής να την καταλάβουν ή όταν η δημοκρατία μπαίνει σε γύψο. Το μαύρο στις οθόνες μας είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κυβερνητικής πολιτικής».
Αυτοί που υποτίθεται νοιάζονται για τη πατρίδα, τόνισε ο κ. Τσίπρας, «άφησαν τους Έλληνες της διασποράς και τους ναυτικούς μας δίχως τη φωνή της πατρίδας. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για τα εθνικά μας συμφέροντα άφησαν τις ακριτικές περιοχές χωρίς εκπομπή δημόσιου σήματος της Ελληνικής ραδιοτηλεόρασης».
Ενώ συνδέοντας το θέμα με το γενικότερο πλαίσιο, ανέφερε: «αν σήμερα απολύουν τον διπλανό μας, αύριο θα είμαστε όλοι εμείς. Και αν σήμερα κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις… Αύριο θα πάρουν και τα σπίτια μας για να τα δώσουν στις τράπεζες».

Σχόλια

Exit mobile version