Αρχική κοινωνία «Αλώνισε» στον Ασπρόπυργο η συμμορία της Χρυσής Αυγής

«Αλώνισε» στον Ασπρόπυργο η συμμορία της Χρυσής Αυγής

Το ελεύθερο πεδίο δράσης, που τους έχει εκχωρηθεί, την τελευταία δεκαετία, από τα κόμματα εξουσίας και τα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά ακροδεξιά δεκανίκια τους, εκμεταλλεύονται οι νεοφασιστικές ομάδες. Ανήμερα της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η μετακινούμενη φασιστική ομάδα που δρα από τον Άγιο Παντελεήμονα μέχρι το Περιστέρι, έστησε ενέδρα, αυτή τη φορά στον Ασπρόπυργο. Αποτέλεσμα 25 μετανάστες τραυματίες εκ των οποίων οι 4 μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.  Το γεγονός, όμως, που ξεχωρίζει από τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια των νεοφασιστών είναι η χρησιμοποίηση ακόμη και όπλου στη προσπάθειά τους να χτυπήσουν ένα μετανάστη…

Τα γεγονότα
Ομάδα περίπου 40 ροπαλοφόρων, έστησε καρτέρι το περασμένο Σάββατο κοντά στο σταθμό του Προαστιακού στον Ασπρόπυργο, χτυπώντας όποιο μετανάστη βρέθηκε στο δρόμο τους. Το μίσος τους, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Αντιθέτως, σταδιακά κορυφώθηκε με τη συνδρομή πάντα της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι, λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, σταμάτησαν(!) λεωφορείο της ΕΘΕΛ, το ακινητοποίησαν για 15 λεπτά, μπήκαν μέσα, και χτύπησαν τέσσερις μετανάστες.
Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, σειρά πήραν τα σπίτια των μεταναστών. Λεηλάτησαν τουλάχιστον 10 σπίτια, καταστρέφοντας οικοσκευές, κλέβοντας φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και χρήματα. «Στο σπίτι του Σαμπίρ Χουσεΐν, γύρω στις 23:00, η ίδια φασιστική συμμορία, δεν δίστασε να βγάλει όπλα. Δύο άτομα πυροβόλησαν με τη σφαίρα να περνάει δίπλα από τον ώμο του ενός εκ των δύο που βρίσκονταν στο σπίτι», περιγράφει η κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σε ανακοίνωσή της. Σημειώνοντας για τη… γνώριμη πλέον σε τέτοια περιστατικά στάση της Αστυνομίας: «Και η Αστυνομία; Έξω από το αστυνομικό τμήμα η συμμορία έσπασε το αυτοκίνητο Πακιστανού μετανάστη, ο οποίος πήγε στο Τμήμα για να καταγγείλει την επίθεση που είχε δεχτεί νωρίτερα στο σπίτι του. Η συμμορία που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις της 4-5 αυτοκίνητα τον είχε ακολουθήσει μέχρι τη πόρτα του Α.Τ. Ασπροπύργου, ενώ η Αστυνομία της οποίας ο διοικητής ισχυρίζεται ότι επιχειρούσε στη περιοχή από την αρχή του πογκρόμ, δεν εντόπισε κανέναν!».
Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version