Αρχική πολιτική αριστερά Αλλού η θάλασσα κι αλλού το πλοίο

Αλλού η θάλασσα κι αλλού το πλοίο

Διαβάζω στον Τύπο ότι με πρωτοβουλία στελεχών του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα του Βαγγέλη Χωραφά, του Λευτέρη Τζιόλα και του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, προωθείται η υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου για την Περιφέρεια Αττικής.

Οι τρεις θα συναντηθούν με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων, προκειμένου να λάβουν τη στήριξή τους.
Καλό είναι να συναντιέται και να συζητά ο κόσμος μεταξύ του, ιδιαίτερα τούτη την περίοδο των ατομικών λύσεων και των προσωπικών βασάνων.
Όμως:
Ο Αλ. Μητρόπουλος δηλώνει στον Αθήνα 9.84:
«Παρακολουθώ μέχρι το Εθνικό Συμβούλιο τις προθέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για να δω πού θα καταλήξει και αν υπάρχει μια διάθεση αναδίπλωσης και παγώματος του καταστροφικού Μνημονίου για την πατρίδα. Πιστεύω ότι ο Παπανδρέου έχει την ικανότητα, την εμπειρία, να ξαναπάρει μια νέα πρωτοβουλία, να διαπραγματευτεί με τη Μέρκελ, αφού παγώσει το καταστροφικό και αδιέξοδο Μνημόνιο».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, δηλώνει:
«Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι αυτές οι εκλογές οφείλουν να έχουν κυρίως αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν δημοψήφισμα για το Μνημόνιο και για την κυβερνητική πολιτική συνολικά».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, στο Κανάλι 1 του Πειραιά, δηλώνει:
«Είναι γνωστό πως ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται έτσι ώστε στο επίκεντρο της μάχης αυτών των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών να είναι η πολιτική του Μνημονίου και της κυβέρνησης, καθώς η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας επικαθορίζει τα πάντα, άρα και την Αυτοδιοίκηση και πρώτα απ’ όλα τη ζωή των πολιτών».
Όσον αφορά τους Οικολόγους-Πράσινους, έψαξα να βρω μια συγκροτημένη πολιτική εκτίμηση των αυτοδιοικητικών εκλογών και δυστυχώς δεν τα κατάφερα, προφανώς λόγω της απειρίας μου στο διαδικτυακό ψάξιμο, παρ’ όλο που βρήκα αρκετές «συναντήσεις» τους με κάθε είδους ιδεολογίες και «σχήματα».
Θα ήθελα κι εγώ να δηλώσω κάτι προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ:
Δεν πιάνεται το σήμα, «σήμα καμπάνα», που σας στέλνει με επιμονή και αγωνία τόσο καιρό ο κόσμος μας;
Πόσο εκτός δικτύου είστε;

Σωκράτης

Σχόλια

Exit mobile version