Αρχική πολιτική αριστερά Αλέξης Μητρόπουλος: «Η πρωτοβουλία ανήκει σε ΠΑΣΟΚογενείς συλλογικότητες»

Αλέξης Μητρόπουλος: «Η πρωτοβουλία ανήκει σε ΠΑΣΟΚογενείς συλλογικότητες»

Παρακάτω δημοσιεύουμε (χωρίς σχολιασμό) χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Αλέξης Μητρόπουλος στο βραδινό δελτίο του MEGA την Πέμπτη (9/9)

(…) Γ. Πρετεντέρης: Θα κατεβείτε ή δεν θα κατεβείτε στις εκλογές;
Α. Μητρόπουλος: Τη Δευτέρα θα αποφασιστεί.
Γ. Πρετεντέρης: Ποιοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν;
Α. Μητρόπουλος: Η Δημοκρατική Συνεννόηση, ο Νέος Αγωνιστής και το Κέντρο για την Προστασία του Κοινωνικού Κράτους, θα αποφασίσουν αν δέχονται την πρόταση του ΣΥΝ, που τίμησε με μεγάλη πλειοψηφία τη δική μου υποψηφιότητα. Έτσι τη Δευτέρα φαίνεται ότι θα κατέβει ανεξάρτητη κίνηση για την Αττική που θα ορίσει εμένα επικεφαλής και θα συναντηθούμε όλες αυτές οι δυνάμεις οι προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ κι όσες άλλες θέλουν να στηρίξουν. (…) Η πρωτοβουλία ανήκει σε ΠΑΣΟΚογενείς συλλογικότητες. Υπάρχει μια πρόταση στο τραπέζι από τον αξιότιμο πρόεδρο του ΣΥΝ και της πλειοψηφίας του ΣΥΝ, υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα που θίξατε στο δελτίο, το ότι κατεβαίνει ο κος Αλαβάνος, και τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί μια διαδικασία συνεύρεσης των ΠΑΣΟΚογενών συλλογικοτήτων, αφού εντωμεταξύ σήμερα ή αύριο αποφανθούν εάν δέχονται την υποψηφιότητα Δημαρά, στον οποίο εγώ έχω δηλώσει ότι αν τον δεχθούν ομόφωνα, όπως τη δική μου διαθεσιμότητα, τότε εγώ θα πάω κάτω από αυτό το ψηφοδέλτιο. (…)
Ο. Τρέμη: Παραιτείστε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ;
Α. Μητρόπουλος: (…) Όταν γινόταν το Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσα ότι λόγω αντιθέσεών μου στο Μνημόνιο και λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, που έχω επιχειρήματα και την χαρακτηρίζω αντιλαϊκή και αντικοινωνική, με επιχειρήματα που έστειλα με εμπιστευτική επιστολή στον αξιότιμο κ. πρόεδρο του Κινήματος και της κυβέρνησης, δήλωσα ότι δεν θα παραιτηθώ, ούτε προτίθεμαι να παραιτηθώ, ούτε γνωρίζω αν προτίθεται η ηγεσία να με διαγράψει. Αν το πράξει, δεν θα στενοχωρηθώ. (…)
Ο. Τρέμη: Εσείς θα κατέβετε απέναντι από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, όντας μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ; Πώς γίνεται αυτό;
Α. Μητρόπουλος: (…) Υπάρχουν πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά που θέλουν να πουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. (…) Πάμε για να συμβολίσουμε ότι αρκετά μέλη του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν, κατά τα άλλα, κάποιες πολιτικές, δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η πατρίδα μπήκε στον καταστροφικό δρόμο του Μνημονίου.
Γ. Πρετεντέρης: Ναι, αλλά ΠΑΣΟΚ αλά καρτ δεν γίνεται;

 

Σχόλια

Exit mobile version