Αρχική πολιτική Αλέκος Αλαβάνος: Ξεπεσμός της Ελλάδας

Αλέκος Αλαβάνος: Ξεπεσμός της Ελλάδας

Είναι η στιγμή μιας μεγάλης λαϊκής ενότητας

 

Σε δηλώσεις του μετά την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για την προσφυγή στο «μηχανισμό στήριξης» ο Αλέκος Αλαβάνος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «χθες ήταν μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι μόνο γιατί πέρασε το πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Απαντώντας στον Πρόεδρο της Ν.Δ. για τις κριτικές που περιέχει ο νόμος για το πακέτο προς την προηγούμενη κυβέρνηση, ο Γ. Παπανδρέου ανάφερε ως επιχείρημα ότι τις εκτιμήσεις αυτές, όπως κι όλο το κείμενο του νόμου, τις έχουν γράψει τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεπεσμός. Ξεπεσμός της Ελλάδας. Ποτέ άλλοτε, ούτε στις εποχές της χειρότερης αμερικανοκρατίας, Έλληνας πρωθυπουργός δεν είχε ομολογήσει, δημοσίως, ότι η χώρα έχει υποβιβασθεί σε αποικία».

Αναφερόμενος στη μη ψήφιση του νόμου από τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε ότι «θέλω από την καρδιά μου να χαιρετίσω την άρνηση θετικής ψήφου των τριών διαγραμμένων, πια, από την Κοινοβουλευτική τους Ομάδα, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω τι σημαίνει η παραβίαση της κομματικής γραμμής, ότι απαιτεί μια ενεργή συνείδηση και ετοιμότητα για σκληρό τίμημα. Θεωρώ ότι η αντίστασή τους αυτή έσωσε την τιμή εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του ΠΑΣΟΚ που αντιτάσσονται στο εμπρηστικό πακέτο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Τέλος, αναφορικά με το ρόλο και τη στρατηγική της Αριστεράς στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, ο Αλέκος Αλαβάνος, σημείωσε ότι «οι καιροί είναι κρίσιμοι. Οι κομματικές σκοπιμότητες πρέπει να τεθούν στο περιθώριο. Η Αριστερά δεν πρέπει να δει την ακροδεξιά στροφή της ηγεσίας της κυβέρνησης ως απλή ευκαιρία εισβολής στον σοσιαλιστικό χώρο. Αυτό έγινε το 1989 και είχε τα γνωστά λυπηρά αποτελέσματα. Αντίθετα, σήμερα, πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αριστερά δεν μπορεί μόνη της. Είναι η στιγμή της ενότητας, για να αλλάξει ταχύτατα το πολιτικό σκηνικό. Μιας μεγάλης λαϊκής ενότητας, όπου ο αριστερός και ένας σοσιαλιστικός χώρος αξιών θα έχουν κεντρική θέση».

Μ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version