Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Ακύρωσαν στην πράξη την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων

Ακύρωσαν στην πράξη την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων

Μεγάλη νίκη θεωρείται για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ η ακύρωση του διαγωνισμού παραχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτη, στο Δήμο Λαγκαδά.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχώρησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι όλων των ΟΤΑ στο Νομό Θεσσαλονίκης, με στόχο την αποτροπή της πρώτης οργανωμένης προσπάθειας, στην Κεντρική Μακεδονία, να εκχωρηθεί η συνολική διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτη.
Οι Σύλλογοι Εργαζομένων με τη συγκέντρωσή τους στο Δημαρχείο του Λαγκαδά, κατάφεραν να ματαιώσουν τη διαδικασία του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, ενώ ταυτόχρονα απέσπασαν την υπόσχεση του δημάρχου για συνεννόηση με την Ομοσπονδία τους, προκειμένου να διεκδικήσουν από τα αρμόδια υπουργεία προσωπικό στις θέσεις εργασίας που αφορούν την καθαριότητα. Στη συνάντηση της διοίκησης του δήμου με τους εργαζόμενους συμμετείχαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λ.Αμμανατίδου, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ.Ιγνατιάδης.
Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, ο Δήμος Λαγκαδά έδωσε παράνομη παράταση στην ώρα λήξης του διαγωνισμού, την ώρα που οι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει από το Δημαρχείο και έκαναν πορεία στην περιοχή. Ταυτόχρονα, ένταση δημιουργήθηκε όταν η «συνοδεία» του δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Αναστασιάδη, προσπάθησε να απωθήσει τους συγκεντρωμένους και δημιούργησε επεισόδιο με εργαζόμενους και συνδικαλιστές, στο οποίο επενέβησαν και τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλου.
Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος Λαγκαδά χρησιμοποίησε ως μπράβους γνωστά στελέχη της ακροδεξιάς.
Τελικά η δέσμευση του δημάρχου για συνάντηση με την Ομοσπονδία εκτόνωσε την κατάσταση και οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για μια πολύ σημαντική εξέλιξη. «Με την παρουσία μας σήμερα στο Δημαρχείο Λαγκαδά καταφέραμε να αποτρέψουμε τον διαγωνισμό και να αποσπάσουμε την υπόσχεση του δημάρχου πως σε συνεννόηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα ζητήσουν από τα αρμόδια υπουργεία προσωπικό για την πλήρωση των θέσεων στην καθαριότητα. Η σημερινή είναι μια σημαντική νίκη των εργαζομένων στο Δήμο Λαγκαδά αλλά και στους Συλλόγους εργαζομένων στους ΟΤΑ του Ν. Θεσσαλονίκης» δήλωσε o Γ.Μπαλάφας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ΟΤΑ και Δημοτικών επιχειρήσεων Ν.Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι, αφού ολοκλήρωσαν τη συγκέντρωσή τους στο Δημαρχείο Λαγκαδά πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή.
Λ.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version