Αρχική κοινωνία Ακόμα μία ζωή χάθηκε στα χέρια του κράτους

Ακόμα μία ζωή χάθηκε στα χέρια του κράτους

Μητέρα στην Πάτρα κρεμάστηκε στο κρατητήριο για δύο μπλούζες.

Ακόμα ένα περιστατικό αυτοκτονίας σε κελί κρατητηρίου ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ζωών που χάνονται στα χέρια της κρατικής ασφάλειας. Μια 32χρονη γυναίκα αυτοκτόνησε στο κρατητήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Πάτρας. Αιτία της σύλληψής της ήταν η απόπειρα κλοπής από μαγαζί με ρούχα στο κέντρο της πόλης ενώ τα «κλοπιμαία» ήταν δύο μπλούζες… Άφησε πίσω της ένα κοριτσάκι 10 μηνών.
Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάτρα όταν η γυναίκα προσπάθησε να κλέψει τις μπλούζες από κατάστημα ρούχων στην οδό Αγίου Νικολάου. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος την αντιλήφθηκε και κάλεσε την αστυνομία η οποία έφτασε άμεσα και τη συνέλαβε. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο κρατητήριο ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα οδηγήθηκε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος για να υποβάλει μήνυση εναντίον της. Σύμφωνα με τη διαδικασία, μετά την υποβολή μήνυσης και μετά από επικοινωνία με τον εισαγγελέα επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερη με τακτική δικάσιμο.
Ωστόσο, την ώρα των διεκπεραιώσεων η γυναίκα που είχε αφεθεί μόνη στο κελί της και χρησιμοποιώντας την κουβέρτα έφτιαξε θηλιά και κρεμάστηκε. Ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος κατέφθασε όταν ήταν ήδη πολύ αργά ενώ η κάμερα επιτήρησης των κρατητηρίων ήταν εκτός λειτουργίας. Η νεαρή γυναίκα ήταν γνωστή στους καταστηματάρχες της Πάτρας καθώς λόγω της οικονομικής της κατάστασης αναγκαζόταν συχνά να ζητά βοήθεια. Αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όσο ήταν ακόμα ζωντανή εντούτοις οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας διατάχθηκε ακόμα μία ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) για τις συνθήκες θανάτου της κοπέλας ενώ ερωτήματα προκύπτουν για τις συνθήκες κράτησης και για την καθυστέρηση αντίδρασης από τους αστυνομικούς βάρδιας. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν προς το παρόν ο αξιωματικός υπηρεσίας όσο και ο φύλακας. Ακόμα μεγαλύτερη διαφαίνεται η ολιγωρία των αστυνομικών από το γεγονός πως σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η άτυχη γυναίκα πριν κρεμαστεί με την κουβέρτα είχε επιχειρήσει να αυτοτραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο χωρίς και πάλι κανένας να την αντιληφθεί.
Τις συνθήκες κράτησης κατήγγειλε και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Αχαΐας, Θ. Αθανασόπουλος, καλύπτοντας ωστόσο τους συναδέλφους του, με το επιχείρημα ότι δεν λειτουργούσε η κάμερα ασφαλείας ενώ τόνισε πως το σωματείο τους έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη τις συνθήκες κράτησης των κρατητηρίων στην Πάτρα.
Μάριος Διονέλλης

 

Σχόλια

Exit mobile version