Αρχική κοινωνία εργασία Ακλόνητοι οι χαλυβουργοί για 68 ημέρες

Ακλόνητοι οι χαλυβουργοί για 68 ημέρες

Η εργοδοσία εκβιάζει ζητώντας προνόμια από την κυβέρνηση

Με μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν σωματεία του Βόλου χθες Πέμπτη, οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας συνεχίζουν τις καθημερινές μάχες που δίνουν για να κάμψουν την εργοδοτική αδιαλλαξία. Την Τρίτη 3 Γενάρη βρέθηκαν για άλλη μια φορά έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση μεταξύ σωματείου, εργοδοσίας και του υφυπουργού Γ. Κουτσούκου. Κι εκεί άκουσαν τους εκπροσώπους της εργοδοσίας να εκβιάζουν και να απειλούν απαιτώντας από την κυβέρνηση επιπλέον προνόμια.
Συγκεκριμένα η εργοδοσία εμφανίστηκε αποφασισμένη να συνεχίσει την «αναδιοργάνωση» της εταιρίας, δηλαδή να συνεχίσει τις μαζικές απολύσεις επιπλέον των 50 που έχει κάνει μέχρι σήμερα, ενώ στην προηγούμενη τριμερή συνάντηση οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας είχαν συμφωνήσει να ανακαλέσουν τα μέτρα της μειωμένης απασχόλησης και να επαναπροσλάβουν απολυμένους. Αυτή τη φορά εντελώς προκλητικά και παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες των 400 εργαζομένων απαίτησαν από την κυβέρνηση μειωμένα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου! Η παραχώρηση προνομίων στο κεφάλαιο, ανοίγει συνεχώς την… όρεξη για επιπλέον κέρδη, αποδεικνύοντας και τον πραγματικό στόχο κάθε αντεργατικής ενέργειας των εργοδοτών.
Αυτή η αχαλίνωτη όρεξη και η εκβιαστική στάση της οικογένειας, αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί και να στεφθεί με επιτυχία. Ήδη η κήρυξη της 24ωρης παναττικής απεργίας για τις 17 Γενάρη αποτελεί για τους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου στήριγμα.
Ξέρουν πως η απεργία τους είναι το σύμβολο για κάθε αγώνα που διεξάγεται αυτή την περίοδο, αλλά και η έμπνευση για τους εργαζόμενους σε διάφορους χώρους εργασίας που δέχονται πιέσεις για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας, ή μειώσεις μισθών.
«Καθημερινά έρχονται εργάτες είτε από εργοστάσια της περιοχής, είτε από άλλους χώρους δουλειάς και μας ζητάνε να συνεχίσουμε», είπαν εργαζόμενοι στο Δρόμο. Σχεδόν καθημερινά οι απεργοί δέχονται προσκλήσεις για να λάβουν μέρος σε κάποια συγκέντρωση σε γειτονιές, εργοστάσια, επιχειρήσεις. Η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν εργαζόμενοι, αλλά και όλος ο λαός συνεχίζεται αμείωτη.
Η συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Βόλο, όπου οι εργαζόμενοι στα άλλα δυο εργοστάσια του βιομήχανου Μάνεση βρίσκονται καθηλωμένοι από φιλοεργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, έχει τεράστια υλική και ηθική σημασία για τον πολυήμερο αγώνα των απεργών του Ασπροπύργου. Είναι φανερό ότι ο εργοδότης δεν θα επεδείκνυε την ίδια αδιαλλαξία αν δεν λειτουργούσαν και τα άλλα χαλυβουργεία του.
Γ.Κ.

 

Σχόλια

Exit mobile version