Αρχική κοινωνία Αθώος ξανά ο Σίμος Σεϊσίδης

Αθώος ξανά ο Σίμος Σεϊσίδης

Ελεύθερος, με αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα, για την κατηγορία αρπαγής οπλισμού από ειδικό φρουρό, βρίσκεται από τα τέλη του Μάη ο Σίμος Σεϊσίδης.

Η αθωωτική απόφαση, είναι η τρίτη κατά σειρά και ουσιαστικά αυτή που του χαρίζει την ελευθερία του, μετά την αθώωση του στις 5 Μάιου του 2011 για την υπόθεση της ληστείας στη Σόλωνος (γνωστή ως η υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα») και την επίσης αθωωτική απόφαση στις 12ης Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του αστυνομικού ο οποίος τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του πόδι.
Στις 3 Μαΐου 2010 ο Σίμος Σεϊσίδης, όντας φυγόδικος και ερήμην καταδικασμένος με την κατηγορία για συμμετοχή σε επτά ληστείες τραπεζών, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από μπλόκο της αστυνομίας δέχτηκε πισώπλατο πυροβολισμό από αστυνομικό.
Η βίαιη σύλληψή του και η καθυστερημένη μεταφορά του στο νοσοκομείο, η ψυχολογική και σωματική βία από την αστυνομία, η συνεχής παρακολούθηση και παρουσία των αστυνομικών ακόμη και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με το ασθενοφόρο στοιχίζουν στην υγεία του, η οποία επιδεινώνεται σταδιακά με αποτέλεσμα, τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.
Παρά την κατάσταση της υγείας του και την κρατική επίθεση για έναν άνθρωπο που κυνηγήθηκε για τις ιδέες του, ο Σίμος Σεϊσίδης παρέμεινε έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού μέχρι την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου.
Να σημειωθεί πως ο πρώην κρατούμενος είχε επικηρυχθεί από τον τότε υπουργό δημόσιας τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με το ποσό των 600.000 ευρώ, ως ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις. Οι αθωωτικές αποφάσεις έδωσαν την απάντηση.
Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version