Αρχική κοινωνία Αγώνας πράσινου και… παιδείας

Αγώνας πράσινου και… παιδείας

Κινητοποίηση για το πάρκο ΚΑΠΑΨ.

Στον δρόμο βγήκαν την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου οι κάτοικοι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, διεκδικώντας να χτιστεί σχολείο και να γίνει χώρος πρασίνου το πάρκο ΚΑΠΑΨ.

Να θυμίσουμε, ότι το συγκεκριμένο χώρο των δέκα στρεμμάτων είχε απαλλοτριώσει η ΔΕΗ για την κατασκευή υποσταθμού ηλεκτρικού ρεύματος. Στην συνέχεια η ΔΕΗ αποφάσισε να χτίσει ένα μεγαθήριο, όπου θα στεγάζονταν τα κεντρικά της γραφεία, απόφαση η οποία προκάλεσε δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι κάτοικοι διεκδικούν στα έξι από τα δέκα στρέμματα να χτιστεί σχολείο και τα υπόλοιπα τέσσερα να γίνουν χώρος πρασίνου.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, Μιχάλης Ζωίδης, όλοι οι αρμόδιοι (υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο Δήμος Αθηνών) αν και λένε ότι συμφωνούν με τα αιτήματα των κατοίκων, ωστόσο, δεν κάνουν μέχρι στιγμής τα λόγια τους πράξη. Το ζήτημα, είπε, πρέπει να λυθεί άμεσα, καθώς η ανάγκη για σχολείο στην περιοχή είναι μεγάλη, αφού πριν 15 χρόνια καταργήθηκε το 58ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών.
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Κλεφτοδήμος, επικεντρώθηκε στο θέμα του σχολείου, τονίζοντας ότι τα παιδιά της περιοχής «μεταναστεύουν» σε άλλα σχολεία. Επίσης, επισήμανε και το πρόβλημα διδασκαλίας που συνεπάγεται μια αίθουσα 30 μαθητών. Κλείνοντας, είπε ότι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς, θα δώσουν μάχη για την κατασκευή του σχολείου, σημειώνοντας ότι οι αγώνες των κατοίκων δεν σταματούν μέχρι να δικαιωθούν.

Κ.Μ.

 

Σχόλια

Exit mobile version