Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Αγανάκτηση για τις αυξήσεις «φωτιά» της ΕΥΑΘ

Αγανάκτηση για τις αυξήσεις «φωτιά» της ΕΥΑΘ

Την περασμένη Τρίτη (31/8) ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Νίκος Παπαδάκης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, εξήγγειλε την αύξηση του τιμολογίου του νερού από 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ΚΥΑ του 2006.
Η μεσοσταθμική επιβάρυνση των καταναλωτών εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει ποσοστιαία το 10% – 12%, καθώς δεν επιβαρύνεται μόνο η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης, αλλά και αποχέτευσης.

Σε μια περίοδο, λοιπόν, που τα νοικοκυριά στενάζουν από το βάρος των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και της «τρόικας» έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ, παρότι ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στην επεισοδιακή Γενική Συνέλευση τον περασμένο Ιούνιο (30/6) είχε δηλώσει προς τους διαμαρτυρόμενους πολίτες ότι η τιμή του νερού θα παραμείνει «παγωμένη» για όλο το 2010. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι τα μετά φόρων κέρδη της ΕΥΑΘ για το 1ο εξάμηνο του 2010 έφτασαν στα 6,242 εκατομμύρια ευρώ.
Εκτός, όμως, από τις αυξήσεις ο κ. Παπαδάκης ανακοίνωσε ότι η εταιρία βρίσκεται στον δρόμο της «μερικής ιδιωτικοποίησης».
Τον λόγο μετά από τις δυσβάσταχτες αυτές αυξήσεις έχουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, που θα πρέπει να μετατρέψουν την δικαιολογημένη τους αγανάκτηση σε αγώνα μαζικό και συντονισμένο και στα «τετελεσμένα» της κυβέρνησης και της ΕΥΑΘ να αντιτάξουν τα δικά τους «τετελεσμένα».

Στάθης Κελεσίδης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων του Ωραιοκάστρου Ενάντια στα Χαράτσια της Ύδρευσης.

 

Σχόλια

Exit mobile version