Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Έφυγε ο Αδάμ Παπαδόπουλος

Έφυγε ο Αδάμ Παπαδόπουλος

Στις 8 Αυγούστου αποχαιρετήσαμε για πάντα το σύντροφό μας Αδάμ Παπαδόπουλο.

Η κηδεία τού συντρόφου έγινε στο χωριό Κεντρικό του Νομού Κιλκίς, με τη συμμετοχή συγγενών, φίλων και αρκετών συντρόφων από την Αριστερά της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα των δυτικών συνοικιών της, παρά την απόσταση και τη θερινή ραστώνη.
Επικήδειος εκφωνήθηκε από σύντροφο της Κόκκινης Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, και υπήρξαν χαιρετισμοί από την Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού και την Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, ενώ παρευρέθη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου.
Ο σύντροφος Αδάμ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ομοσπονδίας ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και της ΠΑΣΚΕ-ΔΕΗ και μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 ως το 1982. Ήταν για πολλά χρόνια πρόεδρος του σωματείου ηλεκτροτεχνιτών της ΔΕΗ και στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Μέσα στο ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΚΕ ήταν από τις πιο ανήσυχες φωνές, πράγμα που του κόστισε δύο διαγραφές μέχρι την οριστική του αποχώρηση το 1982, όταν συνειδητοποίησε πως «η “αλλαγή” μετατράπηκε σε εναλλαγή και συναλλαγή» σύμφωνα με τα λόγια του.
Το 1984 ο σ. Αδάμ έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το ΚΚΕ, και τα επόμενα χρόνια παρέμενε ανένταχτος της Αριστεράς, χωρίς να απέχει από πορείες και κινητοποιήσεις.
Με τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αδάμ ένιωσε πως το προσκλητήριο για μαχητική συσπείρωση της Αριστεράς τον αφορά προσωπικά. Συνταξιούχος πια από τη ΔΕΗ, έδωσε όλο του τον χρόνο στο στήσιμο του ΣΥΡΙΖΑ Νεάπολης, και γενικότερα στην ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, όπως και στο ξαναστήσιμο της Π.Κ. Νεάπολης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, της οποίας εκλέχτηκε γραμματέας. Ήταν πολύ δραστήριος μαχητής της Πρωτοβουλίας Αγώνα Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, δηλαδή της τοπικής επιτροπής αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο, που στήθηκε με ευρύτερες του ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις της Αριστεράς στα Δυτικά της Σαλονίκης.
Η συντακτική ομάδα του Δρόμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους συντρόφους του Αδάμ Παπαδόπουλου.

 

Σχόλια

Exit mobile version