Αρχική πολιτική Έτος Μνημονίου 1ο: Η ευρωπαϊκή διάσταση

Έτος Μνημονίου 1ο: Η ευρωπαϊκή διάσταση

Οι επιδρομές της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ εναντίον των εργαζομένων των χωρών τους συνεχίζονται.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο συντηρητικός συνασπισμός ανήγγειλε περικοπές κρατικών δαπανών 83 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία έτη, που συνεπάγονται κατάργηση 500.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο, η οποία θα συμπαρασύρει άλλες 500.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Κατώτερες των περιστάσεων οι αντιδράσεις των συνδικάτων, επισημαίνει σε άρθρο του ο Ταρίκ Αλί, λόγω της «σάπιας μπλερικής καρδιάς» του Εργατικού Κόμματος, και δείχνει προς τη Γαλλία για έμπνευση.
Ανασχηματισμός στην Ισπανία, με το 21% του πληθυσμού να ζει κάτω από το επίπεδο της φτώχειας, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία (22/10). Επικοινωνιακά κόλπα κυβερνητικής αποτελεσματικότητας με την ανακοίνωση της σύλληψης στελεχών της παράνομης νεολαιίστικης οργάνωσης Σέγκι, στη Χώρα των Βάσκων, που υποτίθεται ότι τροφοδοτεί με μέλη την αυτονομιστική ΕΤΑ. Η κυβέρνηση Θαπατέρο νομίζει ότι μπορεί να γεμίσει τα πιάτα των τριών στις δέκα οικογένειες που δεν βγάζουν το μήνα με «αντιτρομοκρατική αποτελεσματικότητα»;
Άλλα 10 δισ. ευρώ πρόκειται να περικόψει τις κρατικές δαπάνες η ιρλανδική κυβέρνηση, καταγγέλλει βουλευτής της αντιπολίτευσης.
Η σύγκρουση των κατοίκων του Μποσκορεάλε, του Τερζίνιο και του Μποσκοτρεκάσε, πόλεων στα περίχωρα της Νάπολης, για το θέμα της χωματερής κλιμακώθηκε. Εδώ και ένα μήνα οι κάτοικοι μπλοκάρουν τους δρόμους προς τη χωματερή. Την Πέμπτη το βράδυ έκαψαν απορριμματοφόρα. Η κατάσταση στις περιοχές τους έχει γίνει αφόρητη προκαλώντας προβλήματα υγείας. Δεν είναι ένα φαινόμενο «μακριά από την αυλή μου». Πρόκειται για μια τεράστια οικολογική καταστροφή, σε μια περιοχή μέσα στο εθνικό πάρκο του Βεζούβιου, γνωστή για τα φρούτα και το καλό κρασί. Αυτή επιλέχθηκε για να αποτεθούν τα σκουπίδια της Καμπανίας «προσωρινά» προ διετίας και τώρα η λύση αυτή μονιμοποιείται. Την περιοχή λυμαίνεται η μαφία που διαχειρίζεται τοξικά απόβλητα, τα οποία αποθέτει εκεί παράνομα. Το μπερλουσκονικό κράτος ούτε θέλει ούτε μπορεί εκ φύσεως να λύσει τέτοια προβλήματα, γιατί αδιαφορεί για τον κόσμο αυτό και είναι της λογικής «να πέσει να πεθάνει», αρκεί να αδειάσει η Νάπολη από σκουπίδια και να εκτονωθεί η πολιτική πίεση που πολλαπλασιάζει τους τριγμούς στην καρέκλα του «καβαλιέρε».

 

Σχόλια

Exit mobile version