Για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Λ. Τολστόι
Το Τμήμα Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος πραγματοποιούν εορταστική εκδήλωση για την Επέτειο των 100 χρόνων από το θάνατο του Ρώσου συγγραφέα Λέοντα Τολστόι στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτίριο Πανεπιστημίου, Οδός Πανεπιστημίου 30), τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
• Ομιλία της ομότιμης καθηγήτριας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σόνιας Ιλίνσκαγια με θέμα: «Συνομιλώντας με τον Τολστόι σήμερα».
• Ομιλία της αναπληρώτριας καθηγήτριας Τμήματος Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλεξάνδρας Ιωαννίδου με θέμα: «Ο Λέων Τολστόι και ο ρόλος του ως διανοουμένου στη ρωσική κοινωνία».
• Από την κ. Όλγα Αλεξανδροπούλου, κύρια ερευνήτρια του Κέντρου Έρευνας Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, παρουσίαση του αφιερώματος του περιοδικού Θέματα Λογοτεχνίας (τεύχος Φεβρουαρίου 2011) στον Λέοντα Τολστόι.
• Τέλος, η κ. Τατιάνα Λύγαρη, ηθοποιός και σκηνοθέτιδα, διαβάζει σελίδες από την Άννα Καρένινα του Τολστόι.

Ένας… Λαβύρινθος  στην Αθήνα
Σε… λαβύρινθο μεταμορφώνεται κάθε Πέμπτη το θέατρο Ροές, στο Γκάζι, μιας και ο Ρος Ντέιλι και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος δίνουν μια ευκαιρία στους φίλους της μουσικής τους που βρίσκονται στην Αθήνα να πάρουν μια γεύση από τα διεθνή μουσικά δρώμενα, σεμινάρια και συναυλίες, που διεξάγονται κάθε χρόνο στην έδρα του «Λαβύρινθου», στο χωριό Χουδέτσι, στο Ηράκλειο της Κρήτης, τα τελευταία εννιά χρόνια. Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και δάσκαλος, ο Ιρλανδοκρητικός Ρος Ντέιλι, θα παρουσιάσει, σε δεκαπέντε ξεχωριστές εμφανίσεις, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα μουσικών συμπράξεων με σπουδαίους Έλληνες και  ξένους μουσικούς, με επίκεντρο τη δημιουργική προσέγγιση διαχρονικών μουσικών παραδόσεων. Οι συναυλίες του «Λαβύρινθου» θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες Πέμπτες του Φεβρουαρίου, ενώ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!