Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Έξω οι κλέφτες από την πόλη

Έξω οι κλέφτες από την πόλη

Με αυτό το σύνθημα υποδέχτηκαν οι Θεσσαλονικείς τους υπουργούς και βουλευτές που έφτασαν στην πόλη για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την «απελεύθερωση» της Θεσσαλονίκης και την 28η Οκτωβρίου.

Στην καθιερωμένη δοξολογία της Τετάρτης στον Άγιο Δημήτριο Αγανακτισμένοι και πλήθος απλού κόσμου που βρίσκονταν στην εκκλησία, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Πάνο Μπεγλίτη και σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όταν ο υπουργός έφτασε στην εκκλησία, αρκετά άτομα κινήθηκαν εναντίον του, ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και κατά την έξοδό του από το ναό. Μάλιστα ο άπειρος, όπως αποδείχτηκε υπουργός, αντέδρασε στις αποδοκιμασίες και κινήθηκε προς το μέρος των συγκεντρωμένων.
Πιο προνοητικοί οι κ.Γκιουλέκας και ο κ.Μαγκριώτης αποχώρησαν από την πίσω πόρτα της εκκλησίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Μάταια περίμεναν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες από τη Βοήθεια στο Σπίτι να συναντήσουν για λίγα λεπτά το Γιάννη Μπουτάρη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εισήλθε και αποχώρησε από το ναό, σχεδόν τρέχοντας.
Χθες, Πέμπτη 27/10, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, αλλά και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων με στόχο να δώσουν ένα διαφορετικό τόνο στην παρέλαση. Η κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε στην παρέλαση υπό το φόβο των αποδοκιμασιών, ενώ για πρώτη φορά απείχαν και οι τοπικοί βουλευτές. Ελλείψει κυβερνητικών στελεχών οι αποδοκιμασίες κατευθύνθηκαν στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.
Ξεχωριστή νότα στην παρέλαση έδωσαν οι σύλλογοι καθηγητών, τα μέλη των οποίων κρατούσαν μαύρες σημαίες και φορούσαν σκούρα περιβραχιόνια. Μάλιστα μαθητές δύο σχολείων, όταν περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων γύρισαν χαρακτηριστικά το κεφάλι τους από την αντίθετη πλευρά. Μετά το τέλος της παρέλασης οι εκπαιδευτικοί κινήθηκαν προς την εξέδρα, όπου και παρέμειναν για μερικά λεπτά.
Σήμερα είναι προγραμματισμένοι η στρατιωτική παρέλαση, παρουσία του Κάρολου Παπούλια και του Πάνου Μπεγλίτη και αναμένονται αντιδράσεις από σωματεία, φορείς και κόμματα της αριστεράς.
Λ.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version