Αρχική κοινωνία «Ένα δαχτυλίδι για μια κούπα ρύζι»

«Ένα δαχτυλίδι για μια κούπα ρύζι»

Ενεχυροδανειστήριο μέσα και σε σούπερ μάρκετ

Σε σύγχρονο-μοντέρνο μαυραγορίτη έχει μετατραπεί πολύ γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, νοικιάζοντας χώρο μέσα σε ένα από τα δεκάδες πολυκαταστήματα που διατηρεί στη χώρα, σε ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου.
Καταπατώντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας απέναντι στον καταναλωτή, η ιδιοκτησία του σούπερ-μάρκετ, δεν δίστασε να εντάξει στις… υπηρεσίες της, έναν από τους χιλιάδες επιτήδειους που εκμεταλλεύονται τον πόνο της κοινωνίας.
Οι πληροφορίες του Δρόμου, αναφέρουν ότι το σούπερ-μάρκετ βρίσκεται στην Παλλήνη, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου, ήρθε σε συμφωνία με την ιδιοκτησία έτσι ώστε να του παραχωρηθεί ένα μέρος του καταστήματος με αντάλλαγμα την μηναία καταβολή ενοικίου.  
Η πινακίδα με την επιγραφή «Αγοράζω Χρυσό» είναι σε διακριτή θέση και η διαδικασία πώλησης και αγοράς χρυσού γίνεται μέσα στο σούπερ-μάρκετ, εκμεταλλευόμενοι αμφότεροι (σούπερ-μάρκετ και ενεχυροδανειστήριο) την ανάγκη κάθε οικογένειας για την κάλυψη των βασικών για τη διατροφή της αναγκών.
Παράλληλα, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άδεια του ενεχυροδανειστηρίου είναι νόμιμη, άρα μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του, αφού έχει κατατεθεί έναρξη εργασίας στην εφορία και έχει διαβιβαστεί με τυπική κοινοποίηση στην ελληνική αστυνομία, αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χώρος λειτουργίας του (δηλαδή το περιβάλλον) δημιουργεί τέτοιο κλίμα που η πώληση του χρυσού γίνεται σε πολύ χαμηλές τιμές.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως ενεχυρίαζες ένα κόσμημα για να καλύψεις ένα -μεγάλο συνήθως- ποσό που όφειλες. Πλέον, ακόμη και για να αποκτήσεις τη δυνατότητα αγοράς τροφίμων θα πρέπει να ξεπουληθείς.

Σχόλια

Exit mobile version