Αρχική κοινωνία Έναν Σεπτέμβρη αργότερα…

Έναν Σεπτέμβρη αργότερα…

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης με συζητήσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις

 

Πληθαίνουν οι αντιφασιστικές δράσεις στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις τις Ελλάδας, έναν χρόνο μετά τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χ.Α. στο Κερατσίνι, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013. Όλα δείχνουν ότι ο Σεπτέμβρης εξελίσσεται σε μήνα-ορόσημο για όσους αντιμάχονται το φασισμό και το σύστημα που τον εκτρέφει.

Ο Συντονισμός Αντιφασιστικών Συλλογικοτήτων, στην ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε, καυτηριάζει την αναλγησία και την υποκρισία της μνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία προσπάθησε να μας πείσει ότι χτυπάει τους νεοναζί εγκληματίες κλείνοντας τους ηγέτες τους στη φυλακή. Μέρα με τη μέρα, όμως, γίνεται φανερό ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα μνημόνια πάνε μαζί με τη βία, την καταστολή, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό, το σεξισμό, την ξενοφοβία και την καταπίεση. Στο θλιβερό απολογισμό προστέθηκαν ήδη το έγκλημα στο Φαρμακονήσι, η σκανδαλώδης αθώωση των δουλεμπόρων της Μανωλάδας και των μπράβων τους, οι ρατσιστικές επιθέσεις το καλοκαίρι εναντίον μεταναστών και προσφύγων από τα «παιδιά με τα ξυρισμένα κεφάλια και τις μαύρες μπλούζες», οι προπηλακισμοί και οι άγριοι ξυλοδαρμοί δεκάδων ομοφυλόφιλων, από φασίστες σε γειτονιές της Αθήνας.

Για σήμερα Σάββατο, 13 Σεπτέμβρη, έχει προγραμματιστεί συζήτηση και αντιφασιστική συναυλία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Την Πέμπτη, 18 Σεπτέμβρη ,θα γίνει μεγάλη παναθηναϊκή συγκέντρωση και πορεία στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στις 19/9 θα γίνει μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου αντιφασιστική συνέλευση και συναυλία στο Κερατσίνι.

Την Πέμπτη, 18/9, θα πραγματοποιηθούν επίσης αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6.30 μ.μ., στο Ναύπλιο στο Δημαρχείο στις 7μ.μ., στο Αργοστόλι στην Πλατεία Καμπάνας, στον Βόλο, στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 6μ.μ.

Σχόλια

Exit mobile version