Αρχική πολιτική αριστερά Έκτακτη πανελλαδική σύσκεψη του ΜΑΑ

Έκτακτη πανελλαδική σύσκεψη του ΜΑΑ

Συνέρχεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα η έκτακτη πανελλαδική σύσκεψη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Θέματά της είναι α) οι εκλογές β) η στάση του ΜΑΑ απέναντι στο ευρώ γ) οι μετωπικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει. Οι εργασίες θα γίνουν στην ΑΣΟΕΕ και αρχίζουν στις 11 π.μ. Είναι αναμενόμενο ότι στις εκλογές οι βασικές συνιστώσες του ΜΑΑ που συμμετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστούν και εκλογικά μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη έχει κατατεθεί μία πρόταση από τους Ν. Γαλάνη, Κ. Παπουλή και Βαγ. Αντωνίου, που θέτει σαν κεντρικό ζήτημα παρέμβασης στις εκλογές το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ και οδηγεί σε εκλογική συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ήδη υπάρχουν σχετικές και αρκετά προχωρημένες συνεννοήσεις.
Το ενδιαφέρον στρέφεται γύρω από τη στάση που θα κρατήσει ο Αλ. Αλαβάνος Πρόσφατα υπήρξε συνάντηση του Αλ. Αλαβάνου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία του μετέφερε την πρόταση να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο «ΣΥΡΙΖΑ –Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο». Η πρόταση αυτή συνδυάζεται με την επιθυμία ορισμένων ανθρώπων και δυνάμεων γύρω από τον Αλ. Αλαβάνο, που τον θέλουν «πάση θυσία στην επόμενη Βουλή». Πάντως ο ίδιος, ο οποίος έχει εκφρασθεί με θετικό τρόπο και για τις ζυμώσεις με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν φαίνεται να έχει καταλήξει στην τελική επιλογή του.
Με βάση όλα αυτά και με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ένα τμήμα του ΜΑΑ να κατευθυνθεί στο ΣΥΡΙΖΑ κι ένα άλλο τμήμα προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γεννιέται έντονος προβληματισμός για την επόμενη μέρα του ΜΑΑ. Πολύ περισσότερο που τον τελευταίο καιρό δεν πήρε κάποια σημαντική εξώστρεφη πρωτοβουλία και βάλτωσε σε εσωτερικές αντιθέσεις. Ένα χρόνο ακριβώς μετά την 1η Συνδιάσκεψη του ΜΑΑ, που είχε γεννήσει ελπίδες και που τροφοδότησε αρκετές πρωτοβουλίες, το ερώτημα που γεννιέται είναι αν θα μπορέσει και με ποιο σχέδιο το ΜΑΑ να συνεχίσει την πορεία του.
Ως προς το ζήτημα του ευρώ, να αναφέρουμε συμπληρωματικά στο ρεπορτάζ του προηγούμενου φύλλου του Δρόμου ότι η ΑΡΣΥΝΑ (συλλογικότητα από νυν και πρώην μέλη του ΣΥΝ που συμμετέχει στο ΜΑΑ) τάσσεται υπέρ της πρότασης για υιοθέτηση από το ΜΑΑ της θέσης για «έξοδο από το ευρώ». Έτσι, διορθώνουμε την αναφορά προηγούμενου φύλλου, ότι «όλες οι συνιστώσες του ΜΑΑ αντιτίθενται» στην πρόταση αυτή, μετά τη σχετική επισήμανση των σ. της ΑΡΣΥΝΑ.
Κ.Κ.

 

Σχόλια

Exit mobile version