Αρχική πολιτική αριστερά Άμεση σύγκληση της Γραμματείας και της Δ’ Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

Άμεση σύγκληση της Γραμματείας και της Δ’ Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

Επανέρχονται με νέα ανακοίνωση οι «5».

Με νέα ανακοίνωσή τους τα πέντε μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Γαλάνης, Γιάννης Θεωνάς, Αντώνης Νταβανέλος, Γιώργος Σαπουνάς και Δήμος Τσακνιάς) αφού αναφέρονται στην τελευταία απόφαση της Π.Γ. του ΣΥΝ ζητούν εκ νέου την άμεση σύγκληση της Γραμματείας και της Δ’ Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του συμμαχικού σχήματος.

Η ανακοίνωση, αναλυτικά, έχει ως εξής:
«Με ανακοίνωσή μας στις 22/12/10 ζητήσαμε τη σύγκληση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και την προετοιμασία της Δ’ Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης προκειμένου ο κόσμος της Αριστεράς, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις αναγκαίες και δυνατές δημοκρατικές διαδικασίες, να αποσαφηνίσει τους πολιτικούς μας στόχους και να καθορίσει την πορεία του εγχειρήματος στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα.
Στο διάστημα που μεσολάβησε, εκδηλώθηκε μια κινητικότητα η οποία ενισχύθηκε και από την τελευταία απόφαση της Π.Γ. του ΣΥΝ, της οποίας ο τόνος διαφέρει από τις προηγούμενες αποφάσεις της ενώ διαφαίνεται και μια αποστασιοποίηση απ’ την επιδίωξη για νέο ΣΥΡΙΖΑ «των προθύμων».
Η εμμονή ωστόσο της ηγεσίας του ΣΥΝ να καταργήσει τη Γραμματεία, η οποία, σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κεντρικό πολιτικό του όργανο και να μεταφέρει το πολιτικό κέντρο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, πέραν του ότι δεν έχει καμιά πολιτική, ηθική και ιστορική νομιμοποίηση, είναι λειτουργικά χωρίς περιεχόμενο και επιπλέον δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για το αν πράγματι στόχος είναι η επαναλειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ σε διευρυμένη και δημοκρατική βάση ή απλά ο έλεγχος του.
Κατά συνέπεια, η λύση για να επιβεβαιώσουμε στην πράξη όλοι τουλάχιστον την ειλικρίνεια των προθέσεών μας, είναι να προχωρήσουμε άμεσα στη σύγκληση της Γραμματείας και στη συζήτηση των θεμάτων που ενδιαφέρουν και αφορούν τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο της Αριστεράς καθώς και την άμεση σύγκλιση της Δ’ Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια

Exit mobile version