Αρχική πολιτική αριστερά Άδικα, εγκληματικά και βάρβαρα τα μέτρα

Άδικα, εγκληματικά και βάρβαρα τα μέτρα

Πρόσκληση σε κοινό αγώνα από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

 

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα «άδικα, βάρβαρα και εγκληματικά», σε συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, την προηγούμενη Πέμπτη, στην οποία συμμετείχαν και οι Γιάννης Θεωνάς, Ελένη Σωτηρίου και Παύλος Κλαυδιανός.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για την ανάγκη ενός μετώπου που θα μπλοκάρει τα κυβερνητικά μέτρα, σημειώνοντας ότι «αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί». Ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση «έχει εγκαταλείψει τις σοσιαλιστικές ιδέες και βρίσκεται σε σύμπτωση απόψεων με τον κ. Καρατζαφέρη. Έχει εγκαταλείψει τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, υιοθετώντας βάρβαρα μέτρα που θα οδηγήσουν την κοινωνία σε τέλμα, με αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας».

Τόνισε πως σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, δηλαδή, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι μικρές επιχειρήσεις και να μην πληρώσουν όσοι κέρδιζαν και κερδίζουν τεράστια ποσά όπως τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις και ανώνυμες εταιρίες. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και τις στρατιωτικές δαπάνες.

Απευθυνόμενος προς την ηγεσία του ΚΚΕ αλλά και προς τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ –τις ευθύνες των οποίων δεν έκρυψε- υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα «πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για έναν κοινωνικό συνασπισμό – μέτωπο που θα μπλοκάρει τα κυβερνητικά μέτρα, για έναν κοινό αγώνα». Κάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ να καταθέσει από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, για την ψήφιση των έκτακτων μέτρων και ζήτησε από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ακούσουν τη συνείδησή τους και «να μην ψηφίσουν μέτρα εγκληματικά για το λαό».

 

Αλέκος Αλαβάνος: Να φύγει η κυβέρνηση

Σε δήλωσή του, μετά την ανακοίνωση των εφιαλτικών μέτρων, ο Αλέκος Αλαβάνος, υπογραμμίζοντας την πρόταση για δημοψήφισμα, στέκεται στις αμυντικές δαπάνες, ρωτώντας χαρακτηριστικά: «Γιατί η κυβέρνηση δεν βρήκε, έστω συμβολικά, 1 ευρώ να κόψει από τις δαπάνες για εξοπλισμούς; Γιατί όλες οι μειώσεις δαπανών από μισθούς και συντάξεις»;

Και σημειώνει: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν επιτίθεται μόνο αδυσώπητα ενάντια στους εργαζόμενους. Τους εξαπατά με κυνισμό. Αυτή η κυβέρνηση, υποτελής στους κλεπτοκράτες και τους εμπόρους όπλων των Βρυξελλών, δουλοπρεπής απέναντι στο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε., πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο ένα Μέτωπο Αλληλεγγύης για να υπάρξει στροφή στη χώρα μας πριν πέσει στον γκρεμό. Σ’ αυτό το Μέτωπο, μαζί με όλους τους άλλους, θέση έχουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που είδαν το χώρο τους από εγχείρημα κατάργησης του κοινωνικού αποκλεισμού τον πρώτο καιρό του Α. Παπανδρέου να γίνεται φορέας της χειρότερης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους επί Γ. Παπανδρέου».

 

Σχόλια

Exit mobile version