Αρχική κοινωνία Άγιος Παντελεήμονας: Εκεί που περίσσεψε ο φασισμός

Άγιος Παντελεήμονας: Εκεί που περίσσεψε ο φασισμός

Νέες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες από ακροδεξιές συμμορίες

Σπασμένα δόντια, παραμορφωμένα πρόσωπα, χαρακωμένα πόδια και χέρια, κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν ό,τι άφησαν πίσω τους οι υπάνθρωποι της γειτονιάς του Αγίου Παντελεήμονα. Στόχος, αυτή τη φορά, δύο Αφγανοί πρόσφυγες, τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Μαΐου και ενώ περίμεναν τον εργοδότη τους στην πλατεία. Ομάδα 15-20 φασιστών με ξύλα, πέτρες, ρόπαλα, σπασμένες καρέκλες από διπλανά καφέ τους επιτέθηκε απρόκλητα με τόσο μίσος που τους έστειλαν κατευθείαν στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύονται ακόμα. Μία γυναίκα είδε το περιστατικό και διαμαρτυρήθηκε. Την απείλησαν πως θα πάθει τα ίδια και συνέχισαν το έργο τους ανενόχλητοι, τυφλωμένοι από μίσος.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των θυμάτων, η συμμορία παραμόνευε από ώρα πριν επιτεθεί. Έχουν γίνει κι άλλα τέτοια περιστατικά. «Πάμε πάντα στην αστυνομία και γελούν μαζί μας», λένε τα μέλη της Αφγανικής Κοινότητας που ζουν στην πλατεία. Το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα βρίσκεται μόλις 150 μέτρα από την Πλατεία αλλά ποτέ δεν έχει συλληφθεί έστω και ένα μέλος της φασιστικής συμμορίας.  «Δεν καταγράφονται τα περιστατικά ούτε καν στο βιβλίο συμβάντων»,  μας λένε τα μέλη της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, που εξέδωσαν ανακοίνωση ζητώντας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διατάξει έρευνα για τη λειτουργία του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος.

 

Συνεχή κρούσματα

Παρόμοιες περιγραφές, παρόμοιες επιθέσεις, παρόμοια τραύματα. Το Σάββατο 1η Μαϊου, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν εναντίον των οικονομικών μέτρων, η «Επιτροπή Πολιτών Αγίου Παντελεήμονα» χέρι-χέρι με τους  φασίστες της Χρυσής Αυγής διαδήλωναν για να καθαρίσει η πλατεία. Μερικοί από αυτούς μπήκαν στα μαγαζιά των μεταναστών, έσπασαν και απείλησαν.

Οι μετανάστες πήγαν στο τμήμα και κατήγγειλαν το γεγονός. Πλήρης αδιαφορία ακόμα και τότε.  Στις 3 Μαϊου, στον Νέο Κόσμο ένας Πακιστανός δεχόταν τα χτυπήματα 15 φασίστες.

Και πάλι κλήθηκε η αστυνομία αλλά και πάλι καμία σύλληψη. Το μίσος πλέον κανονικά στην ημερήσια διάταξη και η αστυνομία πάντα απούσα ή μάλλον παρούσα μόνο όπου χρειάζεται να καταστείλει τις διαδηλώσεις…

Τα συνεχή κρούσματα ρατσιστικής βίας καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Κοινός τόπος όλων των ανακοινώσεων η καταδίκη της στοχοποίησης των μεταναστών ιδίως ως εξιλαστήρια θύματα της κρίσης, αλλά και η καταγγελία της στάσης της πανταχού παρούσας αλλά περιέργως πάντα ουδέτερης σε τέτοια περιστατικά αστυνομίας.

Μ.Δ.

Σχόλια

Exit mobile version